BAS 1 - DSV '61 1 : 0-3

BAS 1 0 - 3  DSV '61 1
9-4-2005

BAS blameert

Afgelopen zaterdag kon voor het eerst in 10 jaar een prijs gepakt worden. Of het de spanning was? In ieder geval blameerde BAS en verloor het kansloos met 3-0 van DSV. Geen periode en het kampioenschap lijkt verder weg dan ooit.

Vooraf leek het meer dan duidelijk. Een gelijk spel was voldoende voor het winnen van de 2e periode. Uiteraard was winst noodzakelijk om in de race te blijven voor het kampioenschap. Het publiek zat ecther nog niet eens of BAS stond al met 0-1 achter. Een wel of niet terecht gegeven vrije trap werd door DSV keurig in de bovenhoek gekruld. Op zich uiteraard geen man overboord. BAS leek echter geen moment te beseffen wat er op het spel stond. Dramatische inpassing en ontzettend weinig beleving kenmerkten de wedstrijd.

DSV ging vrolijk verder en kwam na 15 minuten op een 2-0 voorsprong. Vanuit de draai haalde de spits uit dwars door de benen van een BAS verdediger, waardoor doelman Schaap kansloos was. Trainer Kragt wisselde en bracht een extra spits en zowaar het laatste kwartier voor rust leek BAS zichzelf enigszins te herpakken. Dit zonder overigens ook maar 1 kans te creeeren.

Pompen of verzuipen
De 2e helft probeerde BAS het wel. Maar ook nu leek de overtuiging te missen. Een optisch overwicht wellicht, maar nog steeds geen kansen. DSV aan de andere kant counterde er lustig op los en wist uit de handvol kansen nog een keer doel te treffen. BAS stortte in als een kaartenhuis en had geluk dat DSV niet wat slimmer omging met de buitenspelval van BAS, anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. Kenmerkend voor de gehele wedstrijd was misschien wel het feit dat verdediger Ferry Kamps in de 88ste minuut de grootste kans kreeg. Zijn kopbal ging echter net naast.

Dikke dreun
Trainer Kragt sprak na afloop van een dikke dreun: "Tja, dit is echt een hele harde dreun. Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb op dit moment ook even geen reactie paraat", aldus de trainer. Wel vertelde hij dat promotie nog lang niet uit beeld is: "We moeten dinsdag de boel gewoon weer bij elkaar rapen, we hebben het nog steeds in eigen hand. Als we de komende wedstrijden winnen, worden we in ieder geval 2e in de competitie, waardoor we zowiezo nacompetitie hebben".

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de Glind. Ferry Kamps is die wedstrijd geschorst en ook het meedoen van Gerjan Westerhof is nog twijfelachtig ivm werk verplichtingen.