BAS 1 - Unicum 1 : 1-2

BAS 1 1 - 2  Unicum 1
17-9-2005

Onnodig verlies in polderderby

In de derde competitiewedstrijd van het seizoen is BAS er niet in geslaagd koploper Unicum uit Lelystad te verslaan. Op eigen veld werd het, na een snelle 0-2 achterstand, uiteindelijk 1-2.

BAS begon matig aan de wedstrijd. Al na 7 minuten keek BAS tegen een achterstand aan. Een scherpe pass vanaf het middenveld, dwars door het hart van de verdediging waardoor Dave Nijenhuis van Unicum oog in oog kwam te staan met doelman Schaap. Schaap raakte de bal nog maar het mocht niet baten.

Na de 0-1 werd BAS dan eindelijk wakker en zette het een aantal leuke aanvallen op via van Velde aan de linkerkant en Wisse aan de rechterkant. Na 11 minuten had van Dekken de kans om de wedstrijd weer gelijk te trekken maar zijn schot belandde in het zijnet. Duidelijk was dat de achterhoede van Unicum niet zo zeker was. BAS kreeg meer kansen maar verzuimde te scoren. In de 32e minuut kreeg Unicum weer een grote kans op de 2-0 die verzilverd werd door dezelfde Nijenhuis. Het doelpunt was nagenoeg een copy van de 1-0. Weer werd er een pass vanaf het middenveld gegeven door het hart van de verdediging. Daarna stortte het bij BAS even in. Vlak voor rust creëerde het nog een grote kans, maar de inzet van van Velde ging net voorlangs.

Goede start tweede helft
Aan de tweede helft begon BAS goed. De thee had hen blijkbaar goed gedaan. In de 48e minuut stond van Dekken recht tegenover de keeper, maar hij maaide volkomen over de bal heen. BAS was de gehele tweede helft veel sterken maar kreeg de bal niet tegen het net. Unicum had een paar gevaarlijke uitvallen, maar tot doelpunten kwam het niet. In de 55e minuut gaf Weyers een prachtige pass over de Unicumse verdediging waardoor Wisse in staat werd gesteld de bal tegen de touwen te schieten, 1-2. Na de 1-2 begon BAS er weer in te geloven, maar toch was het oppassen voor de gevaarlijke counters van Unicum waaruit zij bijna de 1-3 konden noteren. BAS begon steeds meer aan te dringen, maar het wilde maar niet lukken. In de laatste minuten kreeg BAS nog een corner. Doelman Schaap besloot om de oversteek naar het andere goal te maken om de bal achter zijn collega doelman te plaatsen. Dit mislukte waarop de scheidsrechter onmiddellijk affloot en BAS teleurgesteld afdroop naar de kleedkamer.

Uitslag: BAS – Unicum 1-2

Opstelling:
J. Schaap, T. Bies, K. Weyers, S. Tolhoek, R. Bies, R. de Jong, G. Westerhof, J. Rommens, . M. Wisse, F. van Dekken, I van Velde

Doelpunten:
7 min 0-1 Dave Nijenhuis
32 min 0-2 Dave Nijenhuis
55 min 1-2 M. Wisse