Competitiewedstrijd
1-10-2005
De Schelp, Biddinghuizen

BAS oppermachtig

Na het onnodige verlies vorige week tegen Vierhouten, herstelde BAS zich knap. In een eenzijdige wedstrijd tegen de Glind werd het maar liefst 7-0. Uitblinker Alexson Craane tekende voor maarliefst 4 assists en een doelpunt.

Trainer Kramer had naar aanleiding van het verlies tegen Vierhouten de opstelling enigszins omgegooid. Alexson Craane maakte zijn debuut in de competitie en Martijn Steenbeek en Ferry Kamps keerden terug na lange blessures.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat er maar een ploeg voetbalde. Al na 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een goede voorzet van Craane zorgde er voor dat Rolf de Jong Gerjan Westerhof in stelling kon brengen. Door de vroege voorsprong ging BAS rustiger en overtuigender spelen. De Glind stelde daar weinig tegenover en doelman Daalmeijer hoefde dan ook slechts zelden in actie te komen. LEFT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2005_2006/bas-glind/16.jpg250Tolhoek lift de bal over de doelman (foto: Richard Mol)Even later was het al snel 2-0. Een goede actie van Wisse en een prima steekbal van Craane, zorgde voor een vrije doortocht voor Stefan Tolhoek, die dan ook op sublieme wijze voor 2-0 zorgde. BAS verzuimde daarna uit te lopen naar een hogere voorsprong, maar kon met een gerust hart gaan rusten.

Een richtingsverkeer
In de 2e helft was er sprake van 1 richtingsverkeer richting het doel van De Glind. Vlak na rust was het dan ook al snel 3-0. Weer Craane zette voor en Marc Wisse hield het hoofd koel. Duidelijk was dat de scherpte er langzaam maar zeker af raakte. Diverse kansen werden om zeep geholpen en uiteindelijk was het dan toch Stefan Tolhoek die uit een strafschop 4-0 wist te maken. De koek was echter nog niet op. Iven van Velde scoorde na een goede individuele actie, Wisse scoorde (op aangeven van weer Craane) en diezelfde Craane bekroonde zijn debuut met de 7-0. Het publiek genoot zichtbaar, al had BAS bij iets meer scherpte de overwinning eenvoudig naar de dubbele cijfers kunnen tillen. RIGHT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2005_2006/bas-glind/8.jpg250Marc Wisse op weg naar 3-0 (foto: Richard Mol)

Tevreden
Aanvoerder Westerhof was na afloop tevreden: "Vorige week was het natuurlijk niet best en natuurlijk weet ik ook wel dat de Glind een heel ander ploeg is dan Vierhouten, maar toch werd er bij vlagen goed gevoetbald. Dit geeft in ieder geval weer veel goede moed voor de volgende wedstrijden", aldus de aanvoerder.