EZC '84 1 1 - 0  BAS 1
8-10-2005
De Kweekweg, Kweekweg 36 Epe

Pijnlijk verlies in Epe

BAS leed afgelopen zaterdag een pijnlijk verlies in Epe tegen EZC. In een slechte wedstrijd verloor de ploeg met 1-0.

Op zaterdag 8 oktober 2005 moest Bas naar Epe voor de uit wedstrijd tegen EZC die evenveel punten had als Bas..
Om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden dus was het zaak voor trainer Kramer om zijn ploeg met dezelfde beleving te laten voetballen als de week ervoor. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende wedstrijd. Meteen na het eerste fluitsignaal waren er kansen voor zowel EZC als Bas om de score te openen, maar door goed keeperswerk van M. Daalmeijer en een schot van S. Tolhoek welke net naast ging, bleef het 0-0. In de 28e minuut was er een goede combinatie tussen M. Wisse en F. van Dekken die A. Craane in staat stelde om te scoren. Maar deze schoot de bal net over het doel.

Strafschop
In de 37e minuut een uitbraak van EZC. De spits van EZC draaide weg bij M. Steenbeek schoot onderkant lat waarna de bal het veld weer in stuiterde. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter hierna naar de stip. M. Steenbeek had de spits van EZC vastgehouden en de scheidsrechter paste eerst de voordeelregel toe maar omdat de bal niet in het doel verdween gaf hij een penalty. Deze werd goed ingeschoten door EZC. Hierna ging Bas wat verder naar voren spelen en zodoende kwam er meer druk op de verdediging van EZC te liggen. De wedstrijd werd vanaf dat moment feller en harder. Maar Bas wist tot de rust niet te scoren. De tweede helft speelde Bas opportunistischer dan voor rust en kregen wat kansen, maar door pech en het goede keepen van de doelman van EZC bleef het 1-0 voor EZC.

Stevige partij
Een moment in de tweede helft had de scheidsrechter ook een penalty aan Bas kunnen en moeten geven. A. Craane werd overduidelijk vastgehouden in het strafschopgebied, maar nu floot de scheidsrechter niet voor een strafschop. Het was een wonder dat beide elftallen de wedstrijd eindigden met 11 tegen 11 want er vielen maar liefst 8 gele kaarten tijdens de wedstrijd. Al met al een zuur verlies voor Bas