Competitiewedstrijd
29-10-2005
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

Verdiende overwinning BAS

Zaterdag 29 oktober moest BAS af reizen naar Wapenveld voor de uit wedstrijd tegen vv Wapenveld die in punten gelijk stonden met BAS.

Voor BAS was het zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten om niet af te zakken naar de onderste regionen van deze klasse. Bas begon in tegenstelling tot de vorige wedstrijden scherp aan dit duel en zette vanaf het begin meteen druk op de verdediging van Wapenveld. Dit resulteerde al in de 5e minuut in een doelpunt. Martijn Tolhoek gaf een crossbal op Mark Wisse die alleen voor de keeper niet faalde. Na de goal ging Bas goed door en in de 10e minuut was het al 2-0. Een diepe bal op Alekson Craane, die zijn man uitspeelde en de bal breed legde op Mark Wisse die de bal via de keeper in het doel schoof. De voorsprong zou Bas wat meer rust moeten geven om de voorsprong uit te bouwen naar een grote uitslag.

Goede combinaties werden afgewisseld met onnodig balverlies. Onzorgvuldigheid in de afwerking en ook wel pech hielden de stand op
2-0 voor Bas. Het duurde tot de 74e minuut dat er voor Bas weer te juichen viel. Een snelle aanval over verschillende schijven bracht de bal bij Alekson Craane, die goed het overzicht behield en de bal voorgaf op de vrijstaande Iven van Velde, die de bal terug legde op de mee op gekomen Mark Wisse die beheerst inschoot. Wapenveld stelde hier weinig tegenover. Een paar keer hadden zij kans om te scoren, maar vonden een goed keepende Jaco Schaap op hun weg. Tot het einde van de wedstrijd bleef de 3-0 voor Bas op het scorebord staan.

In voetballend opzicht was het een goede wedstrijd van Bas, het enige verwijt dat Bas zich kan maken is dat zij uit de legio kansen die zij kregen te weinig scoren. Het was in ieder geval een goede opsteker en het geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.