Stroe 1 1 - 2  BAS 1
5-11-2005
De Bosrand, Tolnegenweg 36 Stroe

Zwaar bevochten overwinning BAS

Zaterdag 5 november moest BAS voor de zware uitwedstrijd tegen vv Stroe die als 2e op ranglijst geplaatst was aantreden. BAS begon enigszins gehavend aan de wedstrijd.

Jaco Schaap was in verband met ziekte afwezig en Gerjan Westerhof, Lowie de Koeier en tweede doelman Michel Daalmeijer waren er niet bij wegens blessures. Het begin van de wedstrijd was voor vv Stroe, maar Bart van Dongen (keeper van A1) greep twee keer goed in met een katachtige reflex. BAS pakte echter goed op en in de 12 minuut gaf Stefan Tolhoek een mooie steekpass op Alekson Craane, die bleef cool en maakte de 1 – 0.

Bas was toen de sterkste van het spel, maar moest toch een ongelukkige uitval verdedigen en uit de kluts scoorde Stroe de 1-1. Met twee mooie afstand schoten van Richard Bies(net over) en van Stefan Tolhoek(op de lat) bleef BAS de sterkere ploeg in de eerste helft. De tweede helft koos BAS weer voor de aanval en bracht Brahim Saddouki in voor de ongelukkige spelende Rolf de Jong die nog last had van een ”jet lag”. Stroe speelde duidelijk op de lange bal van achter, maar dat werd goed verwerkt door de sterk en degelijk spelende defensie van BAS.

1x kwam Stroe nog in de buurt van het doel van BAS, maar Ferry Kamps greep goed in en tikt de bal voor dat de spits van Stroe gevaarlijk kon worden terug richting Bart van Dongen die de bal naast zijn doel tikte. Stroe wist zich weinig raad met de snelle buitenspelers van BAS die wat ongelukkig in de afwerking waren. In de 83ste minuut kwam toch de verlossing. Beide buitenspelers waren weer zeer actief met het storen van de verdediging van Stroe. Mark Wisse, die twee verdedigers bezig hield, tikt de bal naar Alekson Craane die op zijn buurt de bal terug legde op Stefan Tolhoek. Hij schoot op zijn beurt ongelukkig in, maar de dwarrelbal belande toch in het netje.

2-1 voor BAS. Nu was het zaak om deze voorsprong te verdedigen en bracht trainer Rob Kramer een extra tank achter in. Bas de Jong kwam voor Alekson Craane. Stroe ging voor alles of niets, waardoor Bas nog een paar keer een counter kreeg en deze onbenut liet. Hierdoor bleef de stand op 2-1 voor Bas steken. Gezien het resultaat opent het weer perspectief voor aansluiting met de top. Algeheel genomen was de winst van Bas verdiend en dit mede door de strijd- en werklust van het hele team.