Competitiewedstrijd
12-11-2005
De Schelp, Biddinghuizen

BAS wint open duel

BAS verraste zaterdag vriend en vijand. Ondanks vele afwezigen wist de jonge ploeg van trainer Kramer met 5-3 van Veluwse Boys te winnen.

Bas begon gehavend aan de wedstrijd door afwezigheid van twee basis spelers Ferry Kamps en Martijn Steenbeek en blessures van Louis de Koeijer, Gerjan Westerhof, Alexson Craane en Kristian Weijers. Trainer Rob Kramer moest noodgedwongen terug vallen op de oude rot Marco Lek en een plaats in de opstelling inruimen voor de jeugdigen Mart Sweep en Danny Maassen.

Na een afwachtend begin van beiden ploegen begon Bas na een minuut of 10 de overhand te krijgen. Dit resulteerde in een paar mooie aanvallen, opgezet door de man in vorm Stefan Tolhoek. Na een mooie pass van de rechterkant van het veld viel de bal voor de voeten van Lek, die deze mooi aannam en uit de draai in de rechter bovenhoek van het doel schoot: 1-0

Bas begon steeds beter te voetballen en creëerden de betere kansen. Nadat Stefan Tolhoek de bal goed veroverde op de midden lijn zette hij een slalom in en omspeelde de gehele verdediging van de gasten waarna hij het goed en beheerst af ronde: 2-0

Het doelpunt werd door zijn schoonheid zo uitbundig gevierd dat Bas niet door had dat de aftrap al weer genomen was. De gasten uit Garderen profiteerden van het gebrek aan scherpte en scoorden, via een vlotte combinatie, de 2-1. Bas was in deze periode de onderliggende ploeg en snakte daarom ook naar adem en de welverdiende rust. Ondanks een aantal kansen voor de bezoekers bleef het, gelukkig voor BAS, bij 2-1.

Super start
Waar iedereen verwachte dat de gasten uit Garderen na de rust vol overtuiging zouden gaan spelen was het juist Bas dat scherp begon en binnen 5 minuten de wedstrijd besliste
Eerst was er een steekbal van Marc Wisse op de goed spelende Iven van Velde, die de bal op juiste waarde schatte, de keeper koeltjes omspeelde, en de 3-1 binnen schoot. Even later waren de rollen omgedraaid en was het Wisse die de van neef Iven ontving en beheerst binnen schoot.

Hierna was de wedstrijd gespeeld en liet Bas de gasten komen. Door de ruimte die ontstond op het lange veld kreeg Lek de ruimte om de bal goed door de verdediging te steken op de snelle Wisse. Wisse maakte vervolgens alweer zijn 11e seizoentreffer en doet daarmee een gooi naar de topscoorder van de provincie. Bas vond het allemaal wel welletjes na de 5-1 en spaarde zijn krachten, hierdoor vielen er nog twee treffers maar kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Door deze overwinning komen de mannen uit Biddinghuizen weer in de bovenste gelederen en hebben zij nog altijd uitzicht op de koploper Unicum.