Competitiewedstrijd
10-12-2005
De Schelp, Biddinghuizen

Sinterklaas was nog bij BAS, BAS-VEVO 2-2

Eindelijk na 2 weken kon er weer gevoetbald worden voor de competitie. Er stond een thuiswedstrijd op het programma voor BAS 1 tegen VEVO 1. Op papier 3 punten voor BAS zou je zeggen. De heen wedstrijd was dan ook een 4-0 zege voor BAS 1. Deze wedstrijd was heel anders dan wat anderen dachten.

Voordat de wedstrijd begon was er eerst 1 minuut stilte voor de heer van Dijk.

Waar trainer Kramer vlak voor de wedstrijd Marco Westerhof liet beginnen voor Alekson Craane, floot de heer Kraai af voor de wedstrijd Bas1-Vevo 1. BAS begon heel slap aan de wedstrijd.

Maar na 7 minuten was er een goede actie van Mark Wisse die Iven van Velde vond. Iven schoot de bal echter net voorlangs. Vijf minuten later was het Mark Wisse zelf die door een misser van de verdediging van Vevo oog in oog met de keeper kwam. Jammer, Mark schoot de bal tegen de keeper aan. In de 25e minuut deed Vevo voor het eerst van zich laten horen.

Na verkeerd stappen op buitenspel kwam de kans voor Vevo. Echter de "good old Jaco" is 1 op 1 onverslaanbaar. Maar BAS kwam er niet meer uit. In de 29e minuut werd een lange bal verkeerd beoordeeld door Ferry Kamps, die zo bij een Vevo speler in de voeten kwam. Deze schoot de bal netjes in de lange hoek, 0-1.

De volgende 15 minuten voor rust brachten veel onrust voor BAS. Dat hadden ze aan zichzelf te danken. Het was even geen team meer en dat had gevolgen voor Richard Bies die begon te praten tegen de scheids. Deze gaf hem een gele kaart. Overigens, Richard had een aardige wedstrijd achter de rug. Toch was het Iven van Velde, die een goede pass bezorgde bij Stefan Tolhoek. Stefan faalde niet oog in oog met de keeper en tikte de bal over keeper heen, 1-1.

In de minuten die daarop volgden kon Mark Wisse BAS op voorsprong zetten. Hij wist echter de bal niet in het open doel te krijgen, nadat hij de keeper omspeeld had. Nog 2 minuten later was er balverlies op het middenveld van Mart Sweep. Er kwam een lange bal en de aanvaller van Vevo stond weer oog in oog met Jaco. Gelukkig voor BAS redde Jaco weer en gingen beide ploegen de rust in.

Na een donderspeech van trainer Kramer ging BAS op weg naar de winst. BAS had na rust het betere van het spel en speelde de beste 20 minuten van de wedstrijd. In de 62e minuut werd Mart Sweep naar de kant gehaald en Menno Slump kwam erin. Deze zou voor meer rust zorgen op het middenveld.

In de 65e minuut was het dan eindelijk raak. Een voorzet van rechts kon worden afgerond met het hoofd door Marco Westerhof. Waar BAS verzuimde om de 3-1 te maken, kreeg Vevo een penalty. Waar Ferry Kamps en Richard Bies niet goed met elkaar communiceerden, moest Jaco aan de noodrem trekken. Bij de strafschop die volgde zat Jaco er nog aan, maar helaas, 2-2.

BAS probeerde aan te zetten om de winst alsnog te pakken. Maar waar BAS wel de cadeautjes weg gaf aan de tegenstander kreeg BAS niks cadeau van VEVO. De frustratie was aanwezig, gezien het feit dat Mark Wisse zijn mond niet kon houden met een vrije trap die hij meekreeg. Gevolg: onnodige gele kaart.
De laatste 5 minuten waren toch wel spannend te noemen. De uit het 4e gehaalde Erwin ten Cate kwam erin en moest voorin zorgen voor oorlog. Zijn eerste balcontact was ook bijna raak. Ook na een afstandschot van Richard Bies, kwam de bal via de keeper voor de voeten van Erwin. Helaas niet voor de bevrijdende 3-2.

In de 92e minuut zou het dan eindelijk 3-2 worden als Mark Wisse de bal had afgegeven aan Stefan Tolhoek die naast hem liep. BAS kreeg toch een punt die het wel verdiende, maar meer ook niet.
Volgende week is de topper tegen Unicum. Als er gespeeld word zoals vandaag dan red BAS het niet. Er zal dus zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Volgens Rob Kramer verdiende BAS de winst ook niet, want de lange bal werd te vaak gespeeld op de momenten dat het niet moest. En waar het wel moest werd het niet gedaan.