Glind De 1 1 - 5  BAS 1
11-3-2006
Sportpark De Glind, Postweg 63 De Glind

Eenvoudige winst voor BAS

Waar BAS vorig jaar het seizoen nog verspeelde door te verliezen, was de Glind dit jaar duidelijk een maatje te klein. BAS won simpel met 1-5.

Met toch de nodige afwezigen (Tino Bies, Stefan Tolhoek, Gerjan Westerhoef) en de wedstrijd van vorig jaar nog in het achterhoofd, was volgens trainer Kramer maar 1 ding belangrijk: "Fel en scherp starten en zorgen dat je zo snel mogelijk scoort. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe meer hoop zo'n team krijgt".

Gelukkig was dit niet tegen dovemansoren gezegd. Binnen 5 minuten was het 0-1. Een goede aanval via rechtsbuiten Marc Wisse, zorgde ervoor dat Marco Westerhof met de buitenkant van de rechter voor de 0-1 kon zorgen. BAS was duidelijk de betere ploeg. De Glind wilde wel voetballen, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort.

Even later stond dan ook de 0-2 op het bord. Via, wie anders dan topscoorder, Marc Wisse. Een wisselpass van Mart Sweep werd door de spits goed beoordeeld. Via wat gepingel en gekluts schoot hij de 0-2 binnen. BAS verzuimde vervolgens echt door te drukken en ging hier en daar voor het eigen succes. In een te laag tempo kabbelde de wedstrijd naar de pauze.

Weer een vliegende start
In de rust gaf trainer Kramer aan dat scherpte noodzakelijk was om de winst definitief veilig te stellen. De ploeg startte, net als in de 1e helft, dan ook bijzonder fel. Het publiek zat nog maar net op Lowie de Koeijer tekende voor 0-3. Via Mart Sweep en Marco Westerhof kreeg de Koeijer de bal voor de voeten. Zonder verder na te denken, ramde hij de 0-3 tegen de touwen.

In plaatst van definitief door te drukken, verviel BAS wederom in gepingel. Desondanks werd het wel 0-4 Ferry Kamps haalde verwoestend uit middels een vrije trap van een meter of 20. De wedstrijd werd er niet beter op en toen de Glind ook nog voor 1-4 zorgde en hoop leek te krijgen, greep trainer Kramer in. Jorn Rommens kwam voor Mart Sweep en Jelle Sybesma voor Marco Westerhof. BAS probeerde op deze manier iets meer rust en controle te krijgen. Kans kwamen er in ieder geval genoeg. Danny Maassen, Ferry Kamps, de ingevallen Erwin Muller, Lowie de Koeijer, maar niemand wist het net te vinden. Uiteindelijk werd het dan toch 1-5. De Koeijer werd gevloerd en dit was een koud kunstje voor doelman Schaap. Via een snoeiharde penalty bracht hij de eindstand op het scorebord.

Toch tevreden
Trainer Kramer was na afloop tevrede: "Ik ben vooral blij dat we met name aan het begin van beide helften flink gas hebben gegeven. Op deze manier maak je het dit soort ploegen een stuk moeilijker", aldus de trainer. Die verder een beetje dubbel gevoel aan de overwinning overhield: "1-5 is een prachtige overwinning, laat dat voorop staan. Ik vond het alleen jammer dat we na de 0-4 niet de discipline op konden brengen om in de organisatie te blijven voetballen. Had je dat wel gedaan, dan was de uitslag nog veel hoger uitgevallen".