BAS 1 - EZC '84 1 : 1-2

BAS 1 1 - 2  EZC '84 1
18-3-2006

BAS verliest van zichzelf

BAS verzuimde zaterdag de kans voor een goede klassering in de 3e periode te pakken. Op eigen veld werd met 1-2 van het lager geklasseerde EZC verloren.

Met de uitwedstrijd, die met 1-0 verloren ging, in het achterhoofd startte BAS met 3 verdedigers op lijn. Om zo een sterker blok op het middenveld te creeeren. Vanaf de start leek dit te werken. BAS kreeg kansen maar vond dan weer iemand op de lijn en miste dan weer voldoende scherpte voor de goal.

Lang hield de ploeg het echter niet vol. De druk die BAS wilde zetten op de verdediging van EZC kwam onvoldoende uit de verf. EZC bleef eenvoudig overeind en begon gedurende de 1e helft dan ook voorzichtig zelf aan aanvallen te denken. Niet dat EZC dit afdwong. Het was louter en alleen aan BAS zelf te danken dat de ploeg uit Epe in de wedstrijd kwam.

2 beauties
BAS hobbelde verder, maar tot echte kansen kwam het niet. EZC aan de andere kant nam plotseling een voorsprong van 0-2 met werkelijk 2 wonderschone doelpunten. Bij de 0-1 zag de spits van EZC doelman Schaap iets te ver voor het doel staan. Op ongeveer 10 meter over de middenlijn verschalkte hij de lange doelman van BAS. De 2e was misschien nog wel mooier. Dezelfde spits van EZC wist vanaf de punt van de 16 met een puntgave stift wederom doelman Schaap te verslaan. Ondanks de schoonheid van beide doelpunten, kon BAS beide treffers zichzelf aanrekenen. In eerste instantie wegens dom balverlies en bij de 2e wegens niet kort genoeg dekken.

BAS leek vlak voor rust op te leven. Via een prachtige aanval via Marc Wisse en Lowie de Koeier werd Iven van Velde bereikt. Even daarvoor schoot hij nog hard over, maar deze kans was aan de kleine vlo goed besteed. Met een droge schuiver zorgde hij voor de ruststand.

Wanvertoning
De 2e helft kon bijna net zo goed afgedaan worden op papier. BAS maakte geen moment aanspraak op iets en verdiende dit ook niet. Met name in de duels was de ploeg veel te slap. Verder dan een goede vrije trap van van Velde en een aantal corners kwam de ploeg niet. Aan de andere kant had EZC de wedstrijd eenvoudig op slot kunnen gooien, maar Schaap redde een aantal keren goed.

Het scorebord veranderde echter niet meer.

Dramatisch
Na afloop was trainer Kramer kort in zijn commentaar. Op de vraag of hij het slecht vond, antwoorde hij slechts: "Dat is nog zwak uitgedrukt". Door het verlies verspeelt BAS een goede uitgangspositie in de 3e periode. Doordat dit pas de 2e wedstrijd is, zijn echter alle kansen nog open.