BAS 1 0 - 8  FC Zenit 1
Vriendschappelijke wedstrijd
8-2-2006

Wodka en polonaise langs de lijn

Afgelopen dinsdag werd er plotseling gebeld naar "de Schelp": of BAS 1 donderdagavond zin had in een wedstrijdje tegen Zenith St. Petersburg...

Zenith St. Petersburg bereidt zich in Nederland voor voor de UEFA Cupwedstrijden tegen Rosenborg Trondheim (volgende week de heenwedstrijd in Noorwegen) en wilde in Harderwijk wel spelen tegen een amateurclub. Derhalve trok BAS 1 donderdagavond naar Harderwijk. Een verslag:

"Na om 18.45 te zijn vertrokken richting Harderwijk werden we verwelkomd door wodka drinkende Zenith supporters op het parkeerterrein van VVOG. Een ruime voorbereiding, gebruik maken van de intrapballen van Zenith. Zo konden we alvast wennen aan het WK 2006... Wel hele lekkere balletjes trouwens. Maar goed, nog aardig wat volk meegereisd vanuit Biddinghuizen. En vanuit Rusland waren er in totaal zo'n 25 supporters meegekomen. Al met al een leuke atmosfeer op een druilerig sportpark.

Zenith begon met de A-ploeg die het volgende week gaat opnemen voor de UEFA-cup tegen Rosenborg BK, zelfs de shirtjes met UEFA-cup embleem droegen ze al. Voor de mannen aan BAS-zijde was het vanuit het conditionele oogpunt vooral een goede training. Voor Zenith niets meer dan een opwarmertje. Na een goed begin, de eerste goal bleef wel heel lang uit, stonden de rood-witten met rust toch tegen een 5-0 achterstand aan te kijken. Behendige spitsen, goed overzicht hebbende middenvelders en robuuste verdedigers, en bovenal allemaal een aardige bal kunnen trappen, dat was Zenith. Zelf probeerde BAS het soms aardig, maar de keeper van de blauwen had een rustige avond. De Russen wilden gelijk door voor de tweede helft. Maar de scheidsrechter van dienst had meer zin in een bakkie thee en zo verplaatsten we ons richting kleedkamer. Dit onder goedkeuring van de BAS spelers. Even uitpuffen en weer 45 minuten vol aan de bak. Enige wisselingen en vol vertrouwen de 2e helft aanvangen. De schade bleef hier beperkt. Zenith scoorde nog 3 maal en zo was de eindstand 8-0 voor Zenith. Een voor BAS respectabele eindstand, alleen jammer dat er zelf niet gescoord kon worden.

Al met al een mooie ervaring. De wodka zat er goed in bij de Russen gezien de polonaise langs de lijn... Misschien een voorproefje voor de wedstrijd tegen Rosenborg BK.!"