BAS 1 - Wapenveld 1 : 4-1

BAS 1 4 - 1  Wapenveld 1
8-4-2006

BAS maatje te groot

Afgelopen zaterdag was Wapenveld duidelijk een maatje te klein en BAS dus een maatje te groot. In een, soms goede, wedstrijd werd het 4-1 voor de thuisploeg.

Trainer Kramer zag geen aanleiding om de opstelling van vorige week aan te passen. Was Stefan Tolhoek vorige week nog gelegenheidsspits, dit keer was hij de officiele diepe man. Vanaf de start was duidelijk dat Wapenveld duidelijk te kort komt voor de 4e klasse van de KNVB. BAS kon vanaf minuut 1 eenvoudig de bal rond laten gaan en langzaam de druk opbouwen. Al vrij snel was daar dan ook de verdiende voorsprong. Stefan Tolhoek zorgde niet alleen voor de 1-0 maar ook voor de 2-0. Wapenveld kwam nog enkele keren goed weg in de 1e helft omdat BAS via Wisse en Tolhoek niet zuinig genoeg omsprong met de kansen.

Mooi voetbal
In het eerst kwartier na rust speeld BAS bij vlagen prima voetbal met 1 keer raken en veel driehoekjes. Toch verzuimde BAS dit veldoverwicht om te zetten in doelpunten, waardoor Wapenveld moed bleef houden. Gelukkig stond doelman Schaap een aantal keren op de juiste plek. Hierdoor werd de wedstrijd niet echt spannend. Danny Maassen maakte even later 3-0 en toen was de wedstrijd echt gespeeld. BAS geloofde het wel en schroefde een tempo naar beneden. Tolhoek miste nog een strafschop, maar zorgde even later dan toch nog voor de 4-0. Dat Wapenveld even later nog 4-1 maakte was slechts voor de statistieken.

Goede overwinning
Alles wat BAS een warm hart toedraagt was tevreden na afloop met de punten: "Vooral de fase na rust was leuk om te zien. Toch zie je dat Wapenveld desondanks nog aardig wat opgelegde kansen krijgt. Het is dat Jaco zo goed staat te keepen, anders wordt het nog onnodig spannend", aldus een supporter.

Door deze overwinning blijft BAS meedoen om de 3e periode die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.