Prins Bernhard 1 3 - 1  BAS 1
15-4-2006
De Zandsteeg, De Zandsteeg 35- 44 Uddel

Laatste strohalm verder weg

Afgelopen zaterdag raakte een eventuele periode titel weer verder uit beeld. In Uddel werd met 3-1 verloren van Prins Bernhard.

Met het oog op de kraker tegen Stroe spaarde trainer Kramer Ferry Kamps en Richard Bies. Beide spelers zouden bij een eventuele gele kaart de volgende wedstrijd moeten missen. De, na een lange blessure periode, weer fitte Khristian Weijers en Tino Bies waren de vervangers.

Net als tegen Wapenveld startte de ploeg uit Biddinghuizen goed. Met name de eerste 20 minuten waren er volop kansen voor o.a. Marc Wisse, Danny Maassen en Stefan Tolhoek. Te vaak ontbrak het echter aan het laatste zetje. Met name in de eindpass liet BAS te veel steekjes vallen waardoor er nooit echt sprake was van een ideale scoringspositie.

Zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Een steekbal door het centrum werd handig opgepakt door spits Sander Bleijenberg die koeltjes doelman Schaap omspeelde en voor de 1-0 zorgde. Geheel tegen de verhouding, maar toch. Even later leek het zelfs 2-0 te worden maar doelman Schaap redde knap. BAS zette aan en kwam even later verdiend op 1-1. Goed druk zetten op de verdediging van Prins Bernhard zorgde voor balbezit van Marc Wisse. Deze stuurde Stefan Tolhoek weg die zijn voorzet door het Prins Bernhard been van Luuk Poelen in het doel zag verdwijnen.

Prins Bernhard kroop terug in de Schelp en beperkte zich voornamelijk tot lange ballen, van goed voetbal was dan ook geen sprake. BAS probeerde van alles om het goede spel uit de eerste 20 minuten weer naar boven te halen, maar slaagde daar niet in. Vlak voor rust was het plotseling 2-1. Een crossbal naar de linkerkant werd niet helemaal goed ingeschat door de BAS verdediging Sander Bleijenberg zette voor en bij de 2e paal stond Peter Bronkhorst te wachten om de 2-1 in te tikken. Vlak voor rust leek Stefan Tolhoek nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn schot verdween via de keeper naast de goal.

Hard werken geen doelpunten
In de rust bracht Kramer Ferry Kamps het veld in waardoor Rolf de Jong, die een prima partij speelde, verhuisde naar de rechtshalf. Net als in de eerste helft startte BAS sterk, zonder dat het overigens tot echte grote kansen leidde. En net als in de eerste helft viel het doelpunt aan de andere kant. Dom balverlies zorgde ervoor dat Edwin Schreuder voor de 3-1 zorgde. In een alles of niets offensief probeerde BAS nog aan te zetten. Met name in de 16 meter miste de ploeg het overzicht, waardoor de terechte nederlaag een feit was.

Kraker tegen Stroe
Door deze uitslag is BAS nog niet kansloos en nog steeds in de race voor de 3e periode. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de koploper van de 3e periode Stroe. Een overwinning zorgt er voor dat BAS gelijk komt in punten met de zwart roden. Dat het geen eenvoudige wedstrijd zal worden leert ons vorig jaar toen ook een overwinning tegen Stroe voldoende was voor een periode titel. Deze ging echter toen met 2-1 verloren.