De Veluwse Boys 1 1 - 5  BAS 1
6-5-2006
Sportpark De Westeneng, Hogesteeg 28 Garderen

Eenvoudige winste in Garderen

Ondanks het heerlijke zomerzonnetje, maakten de voetballers van BAS zich er niet met een jant van leiden af. Veluwse Boys werd met 5-1 verslagen

Er stond niets meer op het spel afgelopen zaterdag. Bij zo'n wedstrijd is er altijd kans op een ongemotiveerde pot. Aan de andere kant is het ook een wedstrijd waar een trainer wat kan experimenteren. Door schorsingen en blessures moest Kramer het deze keer doen zonder Richard Bies en Marc Wisse (schorsing) en Rolf de Jong en Martijn Steenbeek (blessure).

BAS startte eigenlijk direct goed. Met Leon Starrenburg en A-junior Robby Bartels op het middenveld was BAS in die zone heer en meester. En zoals wel vaker als je het middenveld controleert, controleer je de wedstrijd. BAS creeer de al snel een aantal kansen, maar zag ook NVB een aantal keren gevaarlijk voor Jacco Schaap verschijnen. Uiteindelijk werd het terecht 0-1. Een strakke corner werd knap ingekopt door Lowie de Koeijer. Al snel was het duidelijk dat eht zijn wedstrijd zou worden. Op een slimme bal van Stefan Tolhoek rondde de zeeuw heel koeltjes af. Met een lob vanaf 25 meter legde hij de bal keurig over de uitgelopen doelman.

De wedstrijd leek beslist en BAS probeerde rustig de eerste helft uit te spelen. Vlak voor de rust kwam NVB toch een aantal keren gevaarlijk door en verloor BAS enigszins de controle. Toen het in de 44ste minuut ook nog eens 1-2 werd, was de spanning weer terug in de wedstrijd. De sterk keepende Jacco Schaap had geen volledig antwoord op een van richting veranderd schot.

Van spanning tot heer en meester
NVB startte vol overgave met de 2e helft en het was duidelijk dat men de laatste thuiswedtrijd niet zomaar verloren wilde laten gaan. Waar BAS in de 1e helft volledig controleerde was het nu NVB die de dienst uitmaakte. Met af en toe kunst en vliegwerk overleefde BAS de 1e fase. Op karakter kwam de ploeg echter terug in de wedtrijd. En toen de 1-3 viel brak er iets bij NVB. Een mooie aanval via Stefan Tolhoek en Lowie de Koeijer bracht uiteindelijk Mart Sweep in kansrijke positie en hij faalde niet. BAS pakte de controle op het middenveld en even later was het weer raak. Een prachtige lob van Stefan Tolhoek vanaf 30 meter betekende de definitieve beslissing. Ondanks het warme weer bleef BAS voetballen en kwam het een paar minuten later op 1-5. Ferry Kamps vertolkte een hoofdrol. Eerst speelde hij zichzelf knap vrij op eigen helft, stuurde (met buitenkant rechts!) Lowie de Koeijer diep en was even later paraat op ca 20 meter en schoot verwoestend binnen.

Leon Starrenburg en Lowie de Koeijer zagen een goede wedstrijd eindigen in een wissel voor Erwin Muller en Jelle Sybesma. BAS bleef doorvoetballen en kreeg nog een handvol kansen om de score hoger te tillen. Een combinatie tussen Muller en Tolhoek leverde nog een strafschop op, maar doelman Schaap schoot de strafschop over.