BAS 1 - VEVO 1 : 5-0

BAS 1 5 - 0  VEVO 1
9-9-2006

BAS zet zegereeks voort

Met een goede eerste helft en een iets mindere 2e helft, hield BAS de punten in Biddinghuizen. Met maar liefst 5-0 werd VEVO naar huis gestuurd.

Met de winst op zak tegen Elspeet, kon BAS vol vertrouwen starten. Al was VEVO een ploeg waar BAS vorig jaar de nodige moeite mee had. BAS trok echter de lijn van vorige week door en startte fris. Via vlot combinatie voetbal werd VEVO met de rug tegen de muur gezet. Toch waren de eerste kansen voor de gasten. Een vrije kopkans en een 1-op-1 met doelman Schaap leverde echter geen doelpunten op. Uiteindelijk was het Danny Maassen die het veldoverwicht in een terechte voorsprong omzette. Via een prachtige steekbal van Iven van Velde kwam Maassen vrij voor de doelman. Hij hield het hoofd koel en schoof de bal in de lange hoek.

BAS hield druk en was met name via de flanken vaak gevaarlijk. Gelegenheidsmiddenvelder Robby Bartels onderstreepte dit met een puntgave aanval. Via een dito voorzet bereikte hij uiteindelijk Ferry Kamps die de 2-0 binnen liep. Kansen kreeg BAS te over, maar uiteindelijk duurde het nog tot de 40ste minuut voordat de ploeg uit Biddinghuizen weer toesloeg. Een keurige vrije trap van Iven van Velde belandde in de kruising, waardoor de ploeg van trainer Stegeman met een comfortabel voorsprong de rust in kon.

Mindere 2e helft
De 2e helft startte duidelijk minder. BAS had moeite om in de organisatie te blijven en hielp daardoor VEVO enigszins in de wedstrijd. Dit was niet de enige reden. BAS verzuimde namelijk meerder malen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Erwin ten Cate (2x), Stefan Tolhoek en Iven van Velde vonden het net niet. Aan de andere kant kwam BAS een aantal keren goed weg uit met name dode spelmomenten. Keeper Schaap trok de lijn van vorige week echter door en hield met een aantal goede reddingen zijn doel schoon. Uiteindelijk werd het dan toch 4-0. Via, weer, Robby Bartels kwam de bal voor het doel en waar Erwin ten Cate in een eerder fase miste, hield hij nu het hoofd koel en tekende hij voor de 4-0. De wedstrijd was hierbij definitief gespeeld. VEVO probeerde nog van alles, maar werd niet echt gevaarlijk. De knappe goal van Iven van Velde was dan ook slechts voor de statistieken.

Tevreden
Trainer Stegeman weigerde na afloop mee te gaan in de hoera stemming: "Er is vertrouwen in het systeem en dat is belangrijk. Deze 2 wedstrijden zorgen voor vertrouwen en een lekker steuntje in de rug. We zijn er echter nog lang niet", aldus de trainer.

Hoe je het ook wendt of keert, BAS is met 6 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van +8 in ieder geval op de goede weg.