Prins Bernhard 1 1 - 3  BAS 1
16-9-2006
De Zandsteeg, De Zandsteeg 35- 44 Uddel

Alleen aan kop!

Angstgegner Prins Bernard werd met een op het oog eenvoudge 1-3 overwinning verslagen. Door de winst staat BAS met de volle winst uit 3 wedstrijden alleen boven aan.

Vorig jaar liet BAS zich verrassen door Prins Bernard het sterke fysiek gecombineerd met een gezonde inzet, kan de ploeg uit Uddel tot een gevaarlijke tegenstander maken.

Ondanks deze waarschuwing startte BAS bijzonder slap. In een veel te laag tempo met veel te weinig spirit hielp het ook nog eens een keer zelf Prins Bernard aan de voorsprong. Dom bal verlies in de verdediging zorgde voor vrij baan voor de spits, deze bleef koel en zetten BAS op achterstand. Nog geen 5 minuten later kwam BAS goed weg, een diagonaal schot belandde op de paal. Toen was trainer Stegeman het zat en wisselde hij na 30 minuten Leon Starrenburg voor Richard Bies. Bies stond nog maar koud in het veld of BAS maakte gelijk.

Een combinatie tussen Marco Lek en Rolf de Jong zorgde ervoor dat de laatste van de twee een puntgave voorzet kon geven, die bijzonder knap werd afgerond door Danny Maassen.

Heer en meester
De 2e helft kwam BAS nauwelijks nog in de problemen. En begon het vooral beter te voetballen. Terecht stond dan ook even later de 1-2 op het scorebord. Een voorzet van Roy van de Hoorn, Maassen die keurig op de goede plek opdook en voor de voorsprong en zijn 2e van de wedstrijd tekende. Vervolgens leek het een kwestie van tijd voordat de ploeg uit Uddel in elkaar zou storten. BAS creeerde kans op kans: Maassen, Lek, Tolhoek allemaal vonden ze het net niet.

Even leek het erop dat de wijsheid "Als jezelf niet scoort, scoort de tegenpartij", uit zou komen. Een te zachte terugspeelbal bracht doelman Schaap buiten de 16 meter. Met een sliding speelde hij de bal, maar de spits storte kermend ter aarde. Gelukkig zag ook de scheidsrechter in dat het optreden van Schaap keurig binnen de regels was, anders had een rode kaart de straf geweest.

Vlak voor tijd gooide BAS dan eindelijk de wedstrijd in het slot. Een goede actie van Stefan Tolhoek zorgde uiteindelijk voor een strafschop. Maassen voelde zich sterk en schoof beheerst de bal langs de paal.

Slecht begin
Trainer Stegeman sprak met name over een rampzalig begin: "We beginnen gewoon veel te slap aan de wedstrijd. Tegen dit soort ploegen moet je er staan. Als zij die bal op de paal scoren, sta je wel mooi tegen een 2-0 achterstand aan te kijken!", aldus de trainer. Die vond dat de ploeg zichzelf daarna goed herstelde "Na de voorsprong zijn ze niet meer gevaarlijk geweest. Het enige wat wij onzelf kunnen aanrekenen is dat we niet eerder de 3-1 maken. Nu blijft het nog onnodig lang spannend".

Door de overwinning is BAS nu alleen trots koploper. Een zwaluw maakt uiteraard nog geen zomer, maar het is een prachtig begin.