Vierhouten'82 1 2 - 3  BAS 1
30-9-2006
Sportpark De Wiltsangh, Nunspeet

Wedstrijd beslist in 20 minuten

BAS pakte afgelopen zaterdag door en won uit van de nummer 2 van de lijst Vierhouten. Met het venijn in de staart kwam de wedstrijd na 70 minuten pas echt op gang, 2-3.

In een ontspannen sfeer en onder het genot van een kopje soep en 'voortreffelijk belegde broodjes van de familie Potgieter' werd door de voetballers van BAS een basis gelegd voor de topper in de 4e klasse tegen de nummer 2 Vierhouten.

Gespannen gezichten bij zowel spelers als begeleiding zorgen ervoor dat de omstandigheden in Nunspeet geen belemmeringen waren om aan de belangrijke wedstrijd te beginnen.

Haperende start
Om 15.00 uur werd er achter de Keet afgetrapt voor de wedstrijd en BAS begon zoals wel vaker met wat twijfel aan de wedstrijd. Omdat ook de zenuwen bij Vierhouten niet geheel weg waren kwam BAS de eerste 10 minuten zonder kleerscheuren door en kon weer gewerkt worden aan de vaste waarden binnen de lijnen. Ook de middenvelders van Vierhouten moesten om raad en daad bij hun trainer.... echter persoonlijke inschattingsfouten leidde eroe dat Vierhouten 2 maal oog in oog met keeper Schaap kwamen te staan.

LEFT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/vierhouten_bas/14.jpg200Goed keeperswerk van doelman Schaap (foto: Richard Mol)Goed keeperswerk (dat gebeurt de laatste weken steeds weer) en wellicht geschrokken van de kansen leverden dit geen tegengoals op. BAS zelf had een aantal mogelijkheden waarbij handelend optreden van de keeper van Vierhouten nodig was. Marco Lek (wederom geleend van BAS 2) had misschien wel de grootste kans in de eerste helft maar een 0-0 stand moest in kleedkamer 9 besproken worden.

Spektakel aan het slot....
Robby Bartels verving Mart Sweep op de linkerkant en daarmee begon BAS de druk op Vierhouten op de voeren. Het duurde nog tot de 60e minuut voordat de in grote getale meegereisde supporters de handen in de lucht konden steken. Via de linkerkant kwam de voorzet welke niemand op juiste waarde in kon schatten. Rolf de Jong kreeg de bal daarom helemaal op rechts en besloot direkt de bal weer het strafschopgebied in te jagen. Marco Lek stond toen wel op de goede plaats en met een droge schuiver van 12 meter stond de 0 -1 op het scorebord.

Wegleggen
Vierhouten begon de druk nu ook op te voeren via de beweeglijke nr 10 Berghuis die telkens rond de 16 meter lijn de balletjes links en rechts weg kon leggen. Een ferme pegel van buiten de 16 kwam BAS duur te staan. Via binnenkant paal maakte Vierhouten de aansluitingstreffer. BAS bleef onder druk voetballen maar ongeveer 10 minuten voor tijd vond Martijn Steenbeek geen afspeelmogelijkheden en stormde van zijn rechtsbackpositie richting vijandelijk doel. In de 16 werd hij niet volgens de regels tegengehouden en Stefan Tolhoek mocht vanaf 11 meter aanleggen: 1-2. RIGHT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/vierhouten_bas/12.jpg200Stefan Tolhoek zorgt voor de 1-2 (foto: Richard Mol)

Slot
Met nog een minuut of 10 te spelen kreeg BAS nog een mooie mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. De grensrechter van Vierhouten constateerde echter buitenspel waarvan volgens de mensen langs de lijn geen sprake was. Dezelfde situatie in het doelgebied van BAS was het cadeau aan Vierhouten voor de 2-2.

Bas de Jong was inmiddels ingevallen voor de verder redelijk maar niet gelukkig spelende Danny Maassen. Stefan Tolhoek schoof door naar de aanval. In een ultieme poging de spitsen direct te benaderen besloot keeper Schaap één van zijn raketten af te vuren van zijn linker. De laaste poging zwabberde over de laatste man richting de keeper van Vierhouten. Marco Lek stond handig tussen de bal en de keeper en hoorde Tolhoek al roepen. Hij gooide er een Spaanse samba uit en legde op gevoel terug op Tolhoek die van 5 meter de bal kon inschuiven: 2-3

Zo smaken ze lekker....
Nadat de scheidsrechter voor de laatse keer floot vielen de BAS spelers elkaar in de armen... "Op deze manier smaken ze prima" was het oordeel van de spelers die al stiekum hopen op een aanstaande periodetitel.

Trainer Stegeman wilde hiervan nog niets weten: "Deze wedstrijd was voor ons als groep belangrijk en we zijn hier zonder kleerscheuren oorheen gekomen; er komen nog belangrijke wedstrijden." "Wel kunnen en durven we nu vooruit te kijken," aldus een enthousiaste leider Bies die alvast zijn cd's van Jan Smit wil oppoetsen. Het is nu een kwestie van de juiste balans zien te houden en daarover werd op de terugreis nog verder gepraat.

BAS staat met de volle 15 punten uit 5 wedstrijden bovenaan; 4 verliespunten voor op de volgende in de stand.