Competitiewedstrijd
4-11-2006
De Kweekweg, Kweekweg 36 Epe

Lamlendigheid troef

BAS leed gisteren in Epe het eerste puntverlies van het seizoen. Veel te lamlendig slofte de ploeg naar een 0-0 gelijkspel tegen EZC.

Voor hoofdtrainer Rob Kramer was het zijn eerste wedstrijd na zijn ziekte. Ad interim trainer Herman Stegeman nam vorige week afscheid met een overwinning op Unicum en de periodetitel op zak. BAS kon over een bijna complete selectie beschikken. Alleen Ferry Kamps was verhinderd. Aan het begin van de wedstrijd leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. BAS startte fel en creeerde kansen. Danny Maassen miste in kansrijke positie en Christiaan Weijers zag een kopbal uit een corner van Iven van Velde afgekeurd worden, wegens vermeend duwen.

Na 15 minuten was de koek echter op. In een te laag tempo met onnodig moeilijke ballen speelde BAS EZC in de kaart. De thuisploeg gokte duidelijk op een gelijkspel en hanteerde veelvuldig de methode weg=weg. left160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/ezc_bas/11.jpg200ten Cate in actie (foto: Richard Mol)Doordat BAS veelvuldig voor de moelijke oplossing koos, werd het ook niet meer gevaarlijk. EZC vond het allemaal prima en probeerde af en toe een aanval op te zetten, maar hield toch vooral het slot op de deur.

Zelfde laken een pak
De 2e helft leek bijna een copy van de eerste helft. BAS startte wederom goed en creeerde kansen. ten Cate en Maassen kregen de bal echter niet tussen de palen. Even later leek de grootste kans aangediend te worden. Stefan Tolhoek sneed door de verdediging en werd in de 16 meter van achter aangetikt. Waar iedereen uitging van een strafschop, weigerde de scheidsrechter deze te geven. right160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/ezc_bas/10.jpg200Roy van de Hoorn aan de bal (foto: Richard Mol)Dat leek het breekpunt bij BAS. Net als in de eerste helft viel de ploeg terug in een te laag tempo, met veel te veel onnodig balverlies. En net als in de eerste helft vond EZC het allemaal wel prima. Het zette niet echt aan doodsbang dat het in een counter zou lopen.

Onnodig puntverlies
De reacties achteraf waren duidelijk: "Onnodig puntverlies! Te vaak werd er gekozen voor de moeilijke oplossing in plaats van een simpel balletje breed en als je daarbij optelt dat te veel spelers vandaag niet thuis gaven, loop je al gauw tegen puntverlies op". BAS zag Vierhouten winnen en dus de voorsprong slinken naar 3 punten. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen SEH uit Heerde. Hopenlijk pakt de ploeg dan de draad weer op.