Competitiewedstrijd
2-12-2006
De Schelp, Biddinghuizen

Beslissing in laatste minuten

BAS pakte zaterdag de volle winst tegen Elspeet. In een lastige wedstrijd kreeg BAS Elspeet pas in de laatste minuten op de knieen. Door het gelijkspel van Vierhouten, loopt BAS weer iets uit.

Trainer Kramer heeft het voordeel al weken lang met nagenoeg dezelfde basis te kunnen starten. Hierdoor is de ploeg in staat om vanaf het begin van de wedstrijd een degelijke organisatie neer te zetten. Zo ook afgelopen zaterdag. Zonder dat het overigens veel kansen creeert, geeft de ploeg ook nagenoeg niets weg en kan het hierdoor loeren op zijn kansen. Vlak voor rust is het eigenlijk alleen Mart Sweep die in kansrijke positie komt. Zijn schot gaat echter naast. Elspeet stelt er weinig tegen over en zo speelt de wedstrijd in de eerste helft zich met name af op het middenveld.

Sterk begin
Het begin van de 2e helft is duidelijk voor Elspeet. BAS wordt terug gedrongen en ziet de druk toenemen. Het lijkt er op of Elspeet de ploeg is die op voorsprong zal komen, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor het doel van Jaco Schaap, die maar 1x echt op hoeft te treden. Het spel van Elspeet speelt zich met name af rondom de 20 meter lijn op een veilige afstand van het doel van BAS. Als de wedstrijd op 0-0 lijkt af te stevenen past trainer Kramer een dubbele wissel toe. De geblesseerde Kristian Weijers wordt samen met Ronald Hulsker gewisseld voor Robby Bartels en Roy van Hoorn. Ferry Kamps verhuist naar de laatste man positie en Stefan Tolhoek naar de spits. Veel wisselingen leveren vaak weinig resultaat, in dit geval echter wel. LEFT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/bas_elspeet/21.jpg250Tolhoek op weg naar de 2-0Vlak na de wissel wordt Stefan Tolhoek diep gestuurd. Zijn voorzet vindt Danny Maassen. Die kan net niet scoren, maar ziet wel Mart Sweep naast zich opduiken die de 1-0 aantekent.

Elspeet zet aan voor een laaste offensief. BAS raakt niet in paniek en wankelt zelfs niet eens. Danny Maassen raakt de lat en Stefan Tolhoek mist in kansrijke positie. Op het moment dat Elspeet er weer in begint te geloven slaat BAS dan toch toe. Uit een corner is het Stefan Tolhoek die de 2-0 binnenkopt. Elspeet knakt en even later is het zelfs 3-0 als een vrije trap van Roy van Hoorn door Stefan Tolhoek binnen gekopt wordt.