Wapenveld 1 1 - 4  BAS 1
24-2-2007
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

Geen schade door wintersport

Ondanks de afwezigheid van diverse selectiespelers, ivm wintersport, pakte BAS de belangrijke punten tegen Wapenveld. Verder zag het Vierhouten gelijkspelen, waardoor de voorsprong 5 punten is.

Ondanks dat Wapenveld gerekend kan worden tot de mindere goden van de 4e klasse, ging BAS goed van start. Met veel balbezit creeerde de ploeg al snel een overicht, wat uiteindelijk uitmondde in een goal van Erwin ten Cate. Na 10 minuten was het een steekbal van Maassen op Tolhoek die de keeper omspeelde en vanaf de achterlijn de bal op de goed meegelopen ten Cate afspeelde.
center160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/wapenveld_bas/5.jpg500ten Cate loopt juichend weg na de 0-1 (foto: Richard Mol/ Talpa fotografie) BAS leek even te verslappen en zag Wapenveld wat gevaarlijker worden met uiteindelijk als hoogtepunt een schot op de paal. Verder kwam BAS niet echt in de problemen, Wapenveld wist niet echt wat te doen en beperkte zich tot lange ballen die eenvoudig verdedigd konden worden door de rood-witten.

Uiteindelijk werd het voor rust toch 2-0. Een Corner van Roy van Hoorn werd door de Koeijer richting doel gekopt waarna Maassen de bal kon afronden. Even voor rust moest dezelfde de Koeijer het veld verlaten ivm een stevige charge, A-junior Jeroen Boshuis verving hem.

Steenbeek maakt zijn eerste
De 2e helft beperkte BAS zich hoofdzakelijk tot het controleren van de wedstrijd. Al moet gezegd dat de passing op het zware veld van Wapenveld een stuk zuiverder was. Uiteindelijk werd het, terecht, 0-3. Martijn Steenbeek rukte op van achteruit en kwam middels een vlotte combinatie oog in oog met de doelman. Ondanks dat de verdediger hier niet al te vaak te vinden is, schoof hij rustig de 0-3 binnen en bekroonde een goede wedstrijd met zijn eerste doelpunt in BAS 1. Als de wedstrijd niet al beslist was, was dit even later wel het geval toen Ferry Kamps vanuit een vrije trap onberispelijk de 0-4 binnen schoot. center160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2006_2007/wapenveld_bas/28.jpg500Ferry Kamps schiet de 4-0 binnen (foto: Richard Mol/ Talpa fotografie)BAS vond het verder wel best en verslapte enigszins. Een lange bal werd door Weijers niet helemaal goed ingeschat en de goed spelende doelman van Dongen was kansloos.

Kraker volgende week
Door het gelijkspel van Vierhouten is de voorsprong van BAS inmiddels opgelopen tot 5 punten. Volgende week wacht de kraker tegen Vierhouten. Winst thuis betekent waarschijnlijk de nekslag voor de achtervolgers een achterstand van 8 punten is dan haast niet meer overbrugbaar.