Competitiewedstrijd
28-4-2007
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

Deceptie in Heerde

Het had zo mooi kunnen zijn. Alles was geregeld en gepland. Het enige wat BAS moest doen was winnen. En dat was nou net wat niet gebeurde. Met een goede eerste maar slechte 2e helft verloor BAS met 3-2 van SEH.

Het leek een prachtig weekend te worden. BAS 2 vorige week kampioen en BAS 4 (waarschijnlijk) volgende week. Tel daarbij op de feesttent die midden in Biddinghuizen stond en alle ingredienten waren aanwezig. BAS startte voortvarend. Ferry Kamps was weer terug na een blessure, waardoor Roy van der Hoorn naar de rechtshalf verhuisde en Rolf de Jong (ondanks zijn bijzonder goede wedstrijd van vorige week) naar de bank verhuisde. Met name van Velde en Tolhoek zorgden voor veel dreiging voor de goal van Heerde. Niet zo zeer omdat beide aan het eind van de aanval stonden, maar wel aan het begin. Met mooi steekballen en knappe dieptepasses, werd SEH helemaal zoek gespeeld. De 1-0 viel dan ook vrij vlot. Een mooie steekbal van van Velde werd voorgegeven waarna de keeper van SEH verkeerd ingreep en Erwin ten Cate de 1-0 binnentikte. BAS bleef sterk spelen en zag SEH nauwelijks gevaarlijk worden. Al moet gezegd dat BAS, ook al in die fase, verdedigend een niet al te sterke indruk maakte. De 1-1 kon echter niemand aangerekend worden. Een corner van SEH leek te worden teruggefloten door de scheidsrechter maar besloot toch dat doorvoetballen mocht. BAS was een beetje verward en zag het zondagsschot van SEH in het kruis verdwijnen.

BAS bleef rustig voetballen en vooral goed voetballen. Niemand maakte zich zorgen, ook niet toen SEH nog een keer alleen voor doelman Schaap verscheen, maar die zag de inzet naast verdwijnen. Even later was het dan toch 1-2. Wederom Erwin ten Cate tekende voor het doelpunt en wederom ging de doelman niet echt vrij uit. Desalnietemin was de voorsprong dik verdiend. BAS kreeg nog genoeg kansen voor de rust en zag Erwin ten Cate nog een keer onterecht afgevlagd worden voor buitenspel. Niemand maakte zich dan ook zorgen over de 2e helft en nam in de rust alvast een voorproefje op het aanstaande feest.

Grote domper
Vrij snel in de 2e helft kreeg BAS echter de eerste tik te verwerken. In een, onnodig, duel met de doelman blesseerde Danny Maassen zich zodanig dat hij gewisseld moest worden. De topscorer van BAS had dan vandaag nog niet gescoord, maar was wel een bijzonder waardevol aanspeelpunt. De spits zorgde ervoor dat het middenveld van BAS tijd genoeg kreeg om aan te sluiten. De ploeg was duidelijk even van slag na de wissel en zag de verdediging teruglopen. Doordat het voorin niet lukte om de bal vast te houde werden de afstanden veel te groot. SEH profiteerde dankbaar. In 5 minuten tijd profiteerde de ploeg uit Heerde van 2 verdedigingsfouten en boog zo een achterstand om in een voorsprong. BAS raakte in paniek en zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar de doelman van SEH herstelde zich van een slechte eerste helft en hield BAS af van de gelijkmaker. Van Velde en Gerjan Westerhof zagen hun inzet gekeerd.

Emoties lopen hoog op
Toen na afloop bleek dat Vierhouten wel had gewonnen, stortten de spelers ter aarde. Minutenlang vloeiden de tranen wegens het niet behaalde kampioenschap en ook bij de supporters was de stemming in zwaar mineur. Aanstaande zaterdag wacht hetzelfde SEH in de eerste ronde van de nacompetitie. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk weer fris te worden tussen de oren zodat er toch nog via een omweg promotie kan worden afgedwongen.