BAS wint ruim

Vorig seizoen heeft BAS haar 1e periodetitel nog binnengehaald in 's Heerenbroek. Deze keer stonden er geen festiviteiten gepland maar een reguliere competitiewedstrijd.

Voor BAS was het zaak de lijn van vorige week voort te zetten om verder te klimmen in de stand en 's Heerenbroek wachtte nog op haar 1e punt. BAS ging redelijk van start en na wat aftasten werd er steeds meer druk richting het doel van 's Heerenbroek gezet. Een strakke voorzet van Rolf de Jong betekende het 1e competitiedoelpunt van Gerjan 'Bobby George' Westerhof.

Beter
BAS liet zien dat zij een klasse beter was dan de gastheer en creërde dan ook kans op kans welke de 1e helft niet verzilverd werden. Heel af en toe kon 's Heerenbroek een speldenprik uitdelen maar doelman Michel Daalmeijer kon de concentratie vasthouden en er voor zorgen dat er geen tegendoelpunt geïncasseerd werd.

In de rust werd er vooral gehamerd op de veldbezetting omdat BAS haarzelf niet beloonde met een comfortabele voorsprong. Roy werd de nieuwe rechtshalf en Erwin ten Cate mocht de 2e helft als extra spits voor nog meer gevaar zorgen.

Patronen
Na wankele minuten ging de BAS machine even op de turbo stand. In een tijdsbestek van 20 minuten liet zij zien dat de patronen wel degelijk uitgevoerd konden worden en al heel snel vielen de doelpunten. Mooie combinaties over links en rechts en een lobje van Danny Maassen betekende een 0-5 tussenstand. Jelle Sybesma had de licht geblesseerde Ferry Kamps vervangen en kon zich onsterfelijk maken door de topsorer van de middag te worden. Pogingen tussen 5 en 20 meter leverden voor hem helaas geen doelpunt op maar samen met Bas Suidgeest konden zij terug kijken op een geslaagd optreden bij BAS 1.

De score bleef uiteindelijk steken op een verdienstelijke 0-5 overwinning.