BAS 1 - Wijthmen 1 : 4-2

BAS 1 4 - 2  Wijthmen 1
29-9-2007

3e overwinning een feit!

Met de 3e overwinning op rij, deed BAS afgelopen zaterdag goede zaken. Doordat Swift en ASC gelijkspeelden, is de aansluiting met de kop weer gevonden.

De selectie van trainer Herman Stegeman kon niet geheel compleet aan de wedstrijd beginnen. Kristiaan Weijers en Leon Starrenburg hebben nog steeds te maken met een hardnekkige blessure. Onder natte omstandigheden begon BAS sterk aan de wedstrijd. Al na 1 minuut kwam BAS door een doelpunt van Danny Maassen op 1-0. Vanaf de aftrap een steekpass vanaf het middenveld, bracht Maassen in stelling om het vonnis te vellen. Na dit snelle doelpunt speelde Bas de eerste 20 minuten erg sterk. De achterhoede had de aanvallers van Wijthmen volledig onder controle en door mooi combinatiespel op het middenveld creëerde BAS veel kansen. Na 10 minuten spelen kwam BAS bijna op 2-0. Erwin ten Cate speelde zich helemaal vrij en gaf een schitterende lob over de keeper maar ook net over het doel. Na 17 minuten was het dan toch raak. Martijn Steenbeek kwam op rechts mee naar voren en gaf een passe op Roy van Hoorn die knap de bal voor het doel schoot waar opnieuw Danny Maassen knap 2-0 scoorden. Na dit doelpunt zakte BAS iets terug. Dit resulteerde uiteindelijk tot een doelpunt van Wijthmen vlak voor rust. Een voorzet vanaf links werd door Robby Bartels verkeerd beoordeeld waardoor Stafan Poppe van Wijthmen met een slimme kopbal 2-1 scoorde.

Matig begin met goed einde
Na de rust begon BAS matig en slap aan de 2e helft. Onzeker en onzuiver spel op het middenveld leiden vaak tot onnodig balverlies. Hiervan maakte Wijthmen handig gebruik en zette de achterhoede van BAS onder zware druk. In de 52e minuut onderschepte Wijthmen opnieuw de bal op het middenveld waarna Stafan Poppe van Wijthmen met een mooi afstand schot de 2-2 binnen schoot. Dit was voor ons vlaggenschip een flinke tegenvaller. Wijthmen rook na de 2-2 bloed en zette de BAS verdediging steeds meer onder druk. Echter BAS hield stand en begon in het tweede gedeelte van de 2e helft de wedstrijd weer wat naar zich toe te trekken.
Nadat, zeker in de eerst helft, de goed spelende Nabil Essaddouqi werd gewissel voor Rolf de Jong kwam er wat meer snelheid in het spel van BAS en kreeg BAS weer de controle over de wedstrijd. In de 80e minuut ontsnapte Danny Maassen opnieuw aan de verdediging van Wijthmen en zou alleen op de keeper van Wijthmen af kunnen gaan. Echter vlak voor de 16 meterlijn werd hij hardhandig door Wijthmen onderuit gehaald wat resulteerde in een direct vrijtrap voor BAS. Drie spelers van BAS stonden klaar om de trekker over te halen. Iedereen dacht dat Ferry Kamps de vrije trap zou nemen maar in plaats van Ferry Kamps nam Ivan van Velde verrassend de vrijtrap en schoot deze schitterend, via de binnenkant paal in de linker kruising in het doel, 3-2. Omdat Wijthmen toch nog een punt mee naar huis wilde nemen gingen zij na de 3-2 vol in de aanval waardoor BAS meer ruimte kreeg om uit een counter de 4-2 op het bord te zetten. Nadat Danny Maassen in de 84e minuut nog hard op de paal schoot maakte Erwin ten Cate in de 86 minuut het karwij af. Na een assist van Danny Maassen ging Erwin op karakter door en scoorde zo uit een rommeldoelpunt de bevrijdende 4-2 en was de 3e overwinning op rij een feit.

Aansluiting bij de kop
Uiteindelijk kan vastgesteld worden dat BAS verdiend heeft gewonnen en deze middag hele goede zaken heeft gedaan. Doordat de koplopers Swift en ACV deze middag gelijk hebben gespeeld is BAS naar de derde plaats opgeklommen met 10 punten uit 5 wedstrijden. De nummers 1 en 2 Swift en ACV staan gezamenlijk met 13 punten uit 5 wedstrijden bovenaan zodat de aansluiting met de kop weer is gevonden.

Volgende week moet ons vlaggenschip uit naar VEVO. Gezien het bij vlagen goede vertoonde spel en de 3e overwinning op rij is het zelf vertouwen weer aanwezig en moet de 4e overwinning op rij volgende week mogelijk zijn.