VEVO 1 2 - 1  BAS 1
6-10-2007
De Noord, Veesser Enkweg 39 Veessen

Wedstrijd VEVO-BAS gestaakt

BAS kon nog geen vervolg geven aan de 3 winstpartijen op rij. Bij een 2-1 achterstand werd de wedstrijd, wegens een opstootje, in de 80ste minuut gestaakt.

In de voorbespreking heeft trainer Herman Stegeman de ploeg goed voorbereid op wat ons te wachten staat. VEVO zal er een harde wedstrijd van maken en door gebrek aan technische kwaliteiten met kracht en fysieke middelen ons gaan bestrijden. BAS moet dan ook de balsnelheid hoog houden en op tempo moeten wij deze middag de overwinning naar ons toetrekken.
Zo kon de wedstrijd onder goede weersomstandigheden beginnen. Echter het veld was er zwaar.

Ondanks de waarschuwing en de vooraf bepaalde strategie begon BAS niet goed aan de wedstrijd. Al in de eerste 5 minuten ontbak het aan scherpte waardoor na 5 minuten al een 1-0 achterstand op het bord stond. Door balverlies op het middenveld werd er een steekpass door de midden gegeven waarna de nummer 10 van VEVO recht op keeper Daalmeijer kon aflopen. Omdat onze verdedigers er nog alles aan deden een doelpunt te voorkomen kwam de 1-0 achterstand door een rommeldoelpunt toch nog op het bord te staan.

Dit was voor de ploeg uit Biddinghuizen een enorme tegenvaller. In de loop van de 1e helft probeerde BAS de wedstrijd dan toch naar hun hand te zetten. Zo waren er enkele kansen voor onze spitsen Danny Maassen en Erwin ten Cate maar trefzeker waren zij nog niet. VEVO speelde zoals verwacht erg hard en vaak onbesuisd. Dit leiden uiteindelijk in de 1e helft tot 5 gele kaarten voor VEVO en tevens kon worden vastgesteld dat de scheidsrechter zijn dag niet had en de wedstrijd volledig uit de hand liet lopen.
In de 1e helft is door VEVO maar liefst 2 maal hands gemaakt in het strafschopgebied maar ook hier was de scheidsrechter niet scherp genoeg en liet beide keren doorspelen. In de 40 minuut, net toen BAS de wedstrijd enigszins in de hand ging krijgen viel de 2-0. Een aanval van VEVO over links waaruit een voorzet werd gegeven welk door de BAS verdediging verkeerd werd beoordeeld waardoor opnieuw de nummer 10 van VEVO kon scoren met een kopbal.
Na dit doelpunt zetten BAS meer druk op het VEVO doel. Hierdoor kreeg BAS een aantal corners achter elkaar te nemen. Uiteindelijk in de 45e minuut, uit een corner van Robbie Bartels nam Gerjan Westerhof de bal op zijn pantoffel en schoot de 2-1 in. De aansluitingstreffer was een feit. Door dit doelpunt was het geloof in een goede afloop weer helemaal terug in het elftal.

Hard spel van VEVO
In de rust is Roy van Hoorn gewisseld voor Ivan van Velden die vandaag op de bank begon.
Door het inbrengen van Ivan van Velden zou er meer creativiteit in het spel van BAS moeten komen en dit in combinatie met een snelle balbehandeling moet de stugge verdediging van VEVO stuk worden gespeeld.
BAS nam dan ook het initiatief in handen en zetten de verdediging van VEVO onder druk. Echter door onzorgvuldig en slordig spel van BAS kant zijn er uiteindelijk weinig kansen gecreëerd. En als er wel kansen waren werden deze slecht afgewerkt door veel te gehaast spel. Het verloop van de 2e helft was rommelig en VEVO bleef hard en onbesuisd spelen waar de scheidsrechter opnieuw onvoldoende tegenop treed.

In de 75 minuut ontstond er zelf een vechtpartij aan de zijkant van het veld met een speler van BAS en het VEVO publiek. Martijn Steenbeek wilde de bal pakken voor een ingooi maar werd door het publiek tegen gehouden. Na enig duw en trekwerk kon Martijn eindelijk de bal opnieuw in het spel brengen. Ook hier verzuimde de scheidsrechter tegen op te treden.
Dat deed hij wel in de 80 minuut. Gerjan Westerhof speelde zich fantastisch vrij en kom alleen op het doel afgaan. Helaas werd Gerjan grof onderuit getrapt door verdediger van de Scheer van VEVO.
Deze speler kreeg hiervoor direct rood. Echter Bas de Jong kon zich niet beheersen en sprong uit nijd voor deze grove overtreding boven op van de Scheer. Alle spelers van VEVO en veel spelers van BAS gingen zich met dit incident bemoeien wat leiden tot veel duw en trekwerk. Na enige tijd kreeg Bas de Jong voor zijn actie de gele kaart. Omdat de spelers van VEVO dit niet een juiste beslissing vonden omdat zij vonden dat het een rode kaart moest zijn ontstond er opnieuw een discussie met de scheidsrechter die uiteindelijk de beslissing nam om de wedstrijd te staken.
Zo liep de wedstrijd in een deceptie af. Met een 2-1 achterstand en nog 10 minuten te spelen ligt nu de bal bij de KNVB. Zij zullen binnenkort beslissen wat er nu nog gaat gebeuren.

Uiteindelijk kan worden vastgesteld dat VEVO erg hard en vaak onfair speelde maar dat BAS het aan zijn eigen heeft te danken dat het op een 2-1 achterstand staat en dat een uitzicht op een overwinning tot een minimum is beperkt.
Door niet geconcentreerd te spelen en onzorgvuldig spel wat vaak leiden tot onnodig balverlies moet BAS de oorzaak van de achterstand bij zichzelf zoeken. Het is te hopen dat volgende week thuis tegen Wapenveld de opwaartse spiraal van vorige week weer wordt opgepakt.