BAS 1 - Wapenveld 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1  Wapenveld 1
13-10-2007

BAS pakt draad weer op

Na de teleurstellende wedstrijd vorige week bij VEVO heeft BAS afgelopen zaterdag door een 3-1 overwinning op Wapenveld de draad weer opgepakt om deze competitie hoog in de ranglijst te eindigen.

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft trainer Herman Stegeman zijn hoofd moeten buigen voor een aantal onverwachte tegenvallers. Vorige week heeft selectiespeler Kristian Weijers te kennen gegeven niet meer voor de selectie te kunnen spelen vanwege een vervelende blessure en heeft hij van Spakenburg een aanbieding gehad om een trainersstage te volgen bij het 1e elftal van Spakenburg. Omdat het trainervak in de toekomst zijn eerste prioriteit is, heeft Kristan gekozen voor het stagetraject, dat betekent dat hij dit seizoen niet meer zal voetballen voor BAS. Deze week heeft Leon Starrenburg aangegeven een hardnekkige liesblessure te hebben waardoor hij mogelijk 3 maanden uit de roulatie is. Tot aan de winterstop is Leon in ieder geval uitgeschakeld. Ook de linksachter van BAS Erwin Muller heeft nog steeds te maken met een blessure, waardoor hij zaterdag onmogelijk kon spelen. Tot slot is Gerjan Westerhof donderdag met knieproblemen van de training gestapt.

Al met al een aantal grote zorgen voor trainer Herman Stegeman en hij heeft zijn selectie door deze tegenvallers behoorlijk moeten aanpassen. Gerjan Westerhof moest zaterdag plaats nemen op de bank, Ferry Kamps heeft de plaats van Kristian in het centrum van de verdediging overgenomen en Richard Bies is van het middenveld op de linksachter terug gekomen. Omdat door het uitvallen van Kristian en Leon het aantal selectiespelers dun wordt, zijn Bas Suidgeest en Leon Ceelen aan de selectie toegevoegd vanuit het 2e elftal. Bas Suitgeest stond al direct tegen Wapenveld in de basis.

BAS startte de wedstrijd goed. Dit leidde in de 11e minuut al tot een 1-0 voorsprong. Een aanval opgezet vanaf de rechterkant betekende dat Danny Maassen, goed gebruik makend van zijn lichaam, alleen op de keeper kon afgaan en zijn 5e doelpunt van het seizoen kon scoren. Hierna kreeg BAS nog erg veel kansen. Danny Maassen scoorde zelfs de 2-0 maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
Vlak daarna schoot Maassen nog op de paal. Echter de wedstrijd met een 2e doelpunt voor rust op slot zetten lukte niet. Halverwege de 1e helft kreeg BAS zelfs een nieuwe tegenvaller te verwerken doordat Roy van Hoorn met een blessure moest uitvallen. Hierdoor moest de niet geheel fitte Gerjan Westerhof al snel worden ingezet. Echter Gerjan ondervond weinig hinder van zijn knie zodat hij probleemloos de wedstrijd heeft kunnen uitspelen. Wapenveld werd aan het einde van de 1e helft sterker en kreeg zelfs enkele doelkansen. Gelukkig hebben de aanvallers verzuimd te scoren zodat de ruststand 1-0 voor BAS was.

In de rust, onder genot van Marrokaanse thee en koekjes verzorgd door de moeder van Nabil Essaddouqi, heeft de trainer een poging gedaan om onze jongens weer scherp aan de 2e helft te laten beginnen. Helaas begon BAS slap aan de 2e helft. Hierdoor kreeg Wapenveld steeds meer grip op de wedstrijd wat uiteindelijk leidde tot de 1-1. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Wapenveld speler Ibrahim Sidideh die met een halve omhaal de 1-1 op het scorebord zette. Na dit doelpunt kreeg Wapenveld steeds meer kansen maar ging het hier erg slordig mee om. En zoals zo vaak: Als je zelf niet scoort dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant.
In de 83 minuut gaf Nabil Essaddouqe een prachtige voorzet af op Ivan van Velde. Deze bedacht zich geen moment en scoorde met een prachtige volley de 2-1.
Hierna werd Erwin ten Cate vervangen door Leon Ceelen. Een mooier debuut kon deze jonge jongen zich niet wensen want in de 89 min. scoorde Leon met een geweldige lob over de keeper vanaf een afstand van 35 meter de verlossende 3-1. De buit was binnen en opnieuw in het laatste kwartier van de wedstrijd binnen gehaald.

Uiteindelijk heeft BAS zaterdag goed zaken gedaan. Doordat concurrenten deze zaterdag punten hebben laten liggen staat onze ploeg samen met ASC en Wilsum op een gedeelde 2e plaats.

Volgende week is er een inhaal en beker programma en is onze eerste selectie vrij.