27-10-2007
Gerner, Haersolteweg 10 Dalfsen

BAS laat kaas van brood eten

Zaterdag 27 oktober stond de uitwedstrijd ASC-BAS op het programma. Op papier een topwedstrijd omdat zowel ASC uit Dalfsen en BAS aan het begin van het seizoen als titelkandidaat zijn aangemerkt.

Bovendien stonden beide ploegen tot zaterdag in de ranglijst gelijk op de 2e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden. Bij winst zou ons vlaggenschip los komen van ASC en alleen op de 2e plaats komen te staan.
Met een vrijwel compleet elftal is BAS naar Dalfsen vertrokken. Alleen Roy van Hoorn kon nog niet spelen vanwege een enkel die nog niet geheel genezen was.

Na een goede voorbereiding waarin trainer Herman Stegeman met veel lijnen op het bord de strategie had uitgetekend ging ons vlaggenschip met veel zelfvertrouwen naar Dalfsen.

De start van de wedstrijd was voor BAS voortvarend. Al in de 3e minuut kreeg BAS een penalty te nemen door een handsbal van de tegenstander. Onze altijd trefzekere spits Danny Maassen stond klaar om het vonnis te vellen maar hij miste. Na deze tegenvaller pakte BAS de wedstrijd goed op. In het eerste kwartier van de wedstrijd was BAS de betere ploeg.
ASC werd na dat eerste kwartier wel wat sterker en door slordig spel van BAS op het middenveld kwam ASC met een aantal vlijmscherpe aanvallen dicht bij het doel van BAS. Uiteindelijk kwam ASC middels een snelle aanval over rechts in de 22 minuut op 1-0. De linksvoor gaf een strakke voorzet waarna de nummer 10, de heer Tammeling hard 1-0 inkopte.

Ongeveer na 25 minuten werd Richard Bies vervangen door de jonge Bas Suidgeest. BAS kreeg na deze wissel de wedstrijd weer wat meer in handen. Echter tot grote kansen is het niet echt gekomen. Doelman Michel Daalmeyer moest nog wel een paar keer in actie komen maar hield het doel in de 1e helft verder schoon. In de 40 minuut kwam BAS dan toch verdient op 1-1. Een corner van ASC werd van de doellijn weggewerkt en met een snelle aanval van BAS met een dieptepasses op Erwin ten Cate zorgde BAS ervoor dat het spel in hoog tempo van de ene helft van het veld naar de andere helft werd verplaatst. Erwin ten Cate trok de bal scherp voor waarna de bal belande bij Ivan van Velde welk de bal panklaar op het hooft van Danny Maassen legde en de 1-1 inkopte.

Zo was de ruststand 1-1 en had BAS er weer alle vertrouwen in dat de drie punten hier wel degelijk waren te halen. De tweede helft begon opnieuw weer hoopvol voor BAS. Al naar een paar minuten had de 1-2 gemaakt kunnen worden. Echter doordat de aanvallers niet scherp reageerde lukte het niet om een voorsprong in de wedstrijd te nemen.
Uiteindelijk scoorde ASC in de 62 minuut wel de 2-1. Een hoge bal voor het BAS doel vanaf rechts kreeg Martijn Steenbeek erg ongelukkig op zijn knie. Ongelukkig belandde de bal voor de voeten van de nummer 9 van ASC, de heer Stokvis, die makkelijk de 2-1 kon intikken.

BAS probeerde in de tweede helft nog wel orde op zaken te zetten. Gerjan Westerhof kreeg nog een geweldige kans op de 2-2. Echter door niet zelf te schieten maar de bal af te leggen werd deze kans gemist. In de 70 minuut van de wedstrijd werd het dan toch 3-1. Een bal vanaf het middenveld werd op de rechtsbuiten van ASC geplaatst. Er leek in eerste instantie niks aan de hand omdat BAS verdediger Erwin Muller de bal leek te bemachtigen. Door een hele slimme overtreding van de ASC aanvaller op Erwin Muller, wat niet gezien werd door de scheidsrechter, veroverde de aanvaller van ASC de bal die hij direct voor het doel legde waarna de nummer 6 de heer Meerveld de 3-1 kon scoren en de wedstrijd op slot zette.

BAS wisselde nog wel. Robbie Bartels werd eruit gehaald en Rolf de Jong kwam in zijn plaats terug. 10 minuten voor tijd werd Erwin ten Cate nog vervangen door Leon Ceelen. Echter tot veel kansen heeft dat niet geleid. Na 90 minuten voetbal vloot de goed leidende scheidsrechter Weuring uit Zwolle dan ook af en was het 2e officiële verlies dit jaar een feit.
Doordat BAS net niet scherp genoeg was en minder agressief de duels is ingaan dan ASC heeft ASC uiteindelijk verdiend gewonnen. De neutrale toeschouwer heeft een goede en spannende wedstrijd gezien en kan concluderen dat er deze middag 2 voetballende ploegen op het veld stonden die beide voor de winst gingen. In een sportieve wedstrijd heeft uiteindelijk de brutaalste gewonnen.
Uiteindelijk heeft BAS het dan ook aan zichzelf te wijten dat het heeft verloren doordat ze het kaas van hun brood hebben laten afeten.

Volgende week moet BAS thuis tegen hekkensluiter EDON. EDON heeft afgelopen zaterdag hun eerste overwinning gehaald door met 2-1 van Zalk te winnen. Dat belooft wel wat voor zaterdag. Echter normaal gesproken kan ons vlaggenschip komende zaterdag revanche halen op deze verloren wedstrijd.