Competitiewedstrijd
3-11-2007
De Schelp, Biddinghuizen

Sinterklaasactie bij BAS-EDON

Het leek erop dat afgelopen zaterdag de spelers van beide teams een voorschot hadden genomen op het weggeven van cadeautjes. In een waar foutenfestival, won BAS uiteindelijk met 3-2.

EDON bestaande uit allemaal ex studenten uit Zwolle en is op dit moment de hekkensluiter van de ranglijst met 3 punten uit 7 wedstrijden. Vooraf gezien aan deze wedstrijd was deze wedstrijd voor BAS een uitstekende mogelijkheid om alle frustraties van de verloren wedstrijd tegen ASC, vorige week, van zich af te spelen.

Er was deze week dan ook scherp getraind en de verwachtingen waren daarom hoog gespannen.
Vrijwel de gehele selectie was beschikbaar. Trainer Herman Stegeman is met de zelfde basisselectie als vorige week tegen ASC aan de wedstrijd begonnen.
BAS starten zoals we gewend zijn goed. De tegenstander werd in de eerste 20 minuten ver tegen hun eigen doel gedrongen waardoor er regelmatig kansen ontstonden om te scoren. In de 9e minuut resulteerde dit dan ook in een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf links van Nabiel Essaddouqi kwam bij aanvoerder Gerjan Westerhof terecht die niet aarzelde en via de binnenkant paal de 1-0 op het scorebord zette. Na dit doelpunt hielt de druk op de verdediging aan. Echter het duurde tot de 18 minuut dat de 2-0 op het scorebord kwam te staan. In de 17 minuut raakte een speler van EDON geblesseerd. Na verzorging van deze speler mocht BAS de bal ingooien. Dat deed BAS dan ook snel en werd de bal direct voor het doel geschoten waar Danny Maassen de 2-0 kon intikken. EDON had het eerste cadeautje weggeven doordat ze na de spelhervatting nog zaten te slapen.

De 2-0 in de 18 minuut gaf veel perspectief om deze middag de scoren hoog op te laten lopen en zo wat aan het doelgemiddelde te kunnen doen. Helaas liep het heel anders. In de 21 minuut dacht BAS "Kom laten wij ook een cadeautje weggeven", en door onnodig balverlies op het middenveld kon EDON een snelle aanval op zetten wat resulteerde in de 2-1 door een doelpunt van de nummer 9 de heer Kooistra. De aansluitingstreffer was een feit. Na dit doelpunt was BAS helemaal de kluts kwijt. Passes kwamen niet meer aan, veel duels werden verloren en zelf vrije trappen over 20 meter en minder werden zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld. Bovendien moest middenvelder Richard Bies met een blessure worden vervangen door Roy van Hoorn.

Vlak voor rust werd er opnieuw een cadeautje door BAS weggegeven. Op een passes naar voren van EDON stapte Ferry Kamps naar voren om de aanvallers buitenspel te zetten. Echter Martijn Steenbeek bleef hangen en hief hiermee de buitenspel situatie op en zo kon wederom de heer Kooistra van EDON de 2-2 op het bord zetten. Opnieuw een cadeautje en een onnodige fout van BAS en zo loop je vlak voor de rust achter de feiten aan.

In de rust heeft trainer Herman Stegeman de spelers duidelijk gemaakt dat op deze manier een wedstrijd spelen betekend dat je met een kansloze missie bezig bent en hij verwacht nu van iedereen dat de mouwen worden opgestroopt om deze wedstrijd alsnog winnend naar ons toe te trekken.

Echter de 2e helft liep net zo als de laatste 25 minuten van de 1e helft. Opnieuw veel slordig balverlies aan BAS zijde wat betekende dat EDON in de 2e helft zelfs de beste kansen kreeg. Gelukkig had de BAS achterhoeden in de 2e helft nu wel de wedstrijd onder controle waardoor EDON niet tot scoren kon komen. Helaas had onze voorhoede weinig stootkracht deze middag. Ook de linker en rechter halfspelers Robby Bartels en Nabiel Essaddouqi hadden deze middag weinig in te brengen.
Toch keerde de wedstrijd uiteindelijk nog in het voordeel voor BAS. In de 67e minuut werd een schot op doel door de keeper van EDON losgelaten en onze spits Danny Maassen kon zo de 3-2 intikken. Opnieuw een cadeautje maar nu in ons voordeel.
Maar ook dit doelpunt betekende niet dat BAS vrijer en beter ging spelen. Robby Bartels en Nabiel Essaddouqi werden nog gewisseld voor Leon Ceelen en Bas Suidgeest maar ook deze wissels konden het sinterklaasfeest niet keren naar een echte goede wedstrijd.

Na 6 minuten blessure tijd floot de beste man van het veld, de goed leidende scheidsrechter van den Bosch het bevrijdende eindsignaal. Wel 3 punten binnengehaald maar in een allerbelabberdste wedstrijd. Het publiek van BAS was dan ook de grootste verliezer. Zij waren gekomen om een mooie wedstrijd te zien met mogelijk veel doelpunten. Wat ze nu hebben gezien was een sinterklaas actie van beide kanten. Volgende week moet ons vlaggenschip uit naar Zwolsche Boys in Zwolle. Willen we daar de 3 punten pakken dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Duidelijk is dat er deze week nog veel werk door onze trainer verricht moet worden om de jongens weer schep aan deze wedstrijd te krijgen.