10-11-2007
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Knappe overwinning op Zwolsche Boys

BAS zette afgelopen zaterdag de zegenreeks voort. Ondanks het slechte weer, werd er toch gevoetbald in Zwolle en, verdiend, gewonnen.

Eigenlijk had iedereen er rekening mee gehouden dat door de slechte weersomstandigheden de wedstrijd zou worden afgelast. Echter doordat Zwolsche Boys net een nieuw hoofdveld heeft met een goede afwatering is de wedstrijd toch doorgegaan.

Trainer Herman Stegeman moest zijn elftal opnieuw aanpassen doordat niet de gehele selectie compleet was. Richard Bies kampt met een liesblessure en is waarschijnlijk tot de winterstop niet meer beschikbaar. Iven van Velde heeft deze week een kleine operatie ondergaan in het ziekenhuis en kon afgelopen zaterdag nog niet spelen. En als laatste was dit weekend ook Robby Bartels niet beschikbaar.
Het hele elftal werd door de afwezigheid van deze spelers veranderd. Ferry Kamps werd als laatste man naar voren geschoven waardoor Martijn Steenbeek de positie van laatste man kreeg toebedeeld. Bas Suidgeest is op de rechtsachter positie gaan spelen. Gerjan Westerhof speelde deze wedstrijd vlak achter onze spitsen Danny Maassen en Erwin ten Cate. Op de linkshalf plaats speelde deze middag Rolf de Jong.
De laatste wedstrijd tegen EDON thuis was een wedstrijd om snel te vergeten vanwege het slechte veldspel. De wedstrijd tegen Zwolsche Boys was voor ons eerste team dan ook een mogelijkheid om deze wedstrijd te doen vergeten en te laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen.
De eerste kans kwam in de 2e minuut voor Zwolle. Echter de spits van Zwolsche Boys faalde. Gaande wedstrijd pakte BAS de draad op. In de 14e minuut kreeg Danny Maassen een enorme kans om de 0-1 op het scorebord te zetten maar ook hij faalde. Erwin ten Cate kreeg in de 25 minuut een unieke kans. Maar ook zijn inzet was te slap om de 0-1 op het scorebord te zetten.
Uiteindelijk was het in de 38 minuut dan toch raak. Op een assist van Rolf de Jong scoorde Danny Maarsen de verdiende 0-1. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg Zwolsche Boys nog 3 corners. Echter veel gevaar kwam daar niet uit. Zo kon BAS met een 0-1 voorsprong de rust ingaan.

In de 1e minuut van de tweede helft kon Erwin ten Cate de wedstrijd al op slot gooien. Met een steekpass uit het middenveld werd hij alleen voor de 41 jarige keeper van Zwolsche Boys gezet. Echter ook deze kans werd gemist. BAS ging in de 2e helft steeds beter spelen. Met mooie combinaties op het middenveld had BAS gedurende de gehele 2e helft de wedstrijd volledig in de hand. Het was alleen nog wachten op de 0-2. Ferry Kamps probeerde het in de 14e minuut met een knap afstandschot. Echter deze miste net het doel. In de 21 minuut kreeg Roy van Hoorn een geweldige kans om de 0-2 te maken. Ook hij miste en de rebound van Danny uit deze kans ging naast het doel. In de 29 minuut kreeg BAS een vrijetrap. Uit deze vrije trap, door Ferry Kamps genomen, kreeg Erwin ten Cate opnieuw een geweldige kans. Helaas werd deze ook gemist. Uiteindelijk werd het in de 36e minuut van de 2e helft dan toch 0-2. Nabil Essaddouqi gaf de assist aan Erwin ten Cate die beheerst de 0-2 scoorde en de wedstrijd op slot zette.
Toch kwam BAS in de slot minuten nog in problemen. In de 41 minuut redde keeper Michel Daalmeijer knap op een inzet van de aanvaller van Zwolsche Boys. Uiteindelijk werd het in blessuretijd toch nog 1-2. Uit een voorzet van Zwolsche Boys wist Jeroen Dammers middels een kopbal de 1-2 op het scorebord te zetten.
Door dit tegendoelpunt bracht BAS in de slotminuten zichzelf dan toch nog in problemen. In de lange blessuretijd kreeg Zwolsche Boys nog 4 hoekschoppen te nemen. Hierdoor ontstonden enkele hachelijk momenten voor het BAS doel. Echter de goed keepende Michel Daalmeijer wist met enkele goede acties de 1-2 op het scorebord te behouden zodat de 3 punten naar Biddinghuizen konden worden meegenomen.
De opluchting in het BAS kamp was dan ook groot toen de opnieuw goed leidende scheidsrechter affloot voor het eindsignaal. Door knap en bij vlagen erg goed veldspel heeft BAS deze middag verdiend gewonnen. Gezien de kansen welk BAS heeft gekregen had het wel 1-5 moeten zijn. Echter met een goed gevoel kunnen we volgende week de thuiswedstrijd tegen Wilsum in gaan om dan de lijn welk nu is ingezet door te trekken met opnieuw een overwinning.
Met deze knappe overwinning heeft ons eerste team laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen. Doordat het gehele programma in de 4e klasse C was afgelast waren veel trainers van ander clubs in deze competitie deze middag bij deze wedstrijd aan het kijken. We zijn benieuwd welke middelen zij gaan gebruiken om BAS te stoppen.