Competitiewedstrijd
17-11-2007
De Schelp, Biddinghuizen

Ook Wilsum aan zegekar BAS

Afgelopen zaterdag heeft BAS opnieuw gewonnen. Dit keer moest Wilsum zijn meerdere erkennen aan BAS. Het was alweer de 3e achtereenvolgende overwinning van BAS na de verlies partij tegen ASC uit Dalfsen.

Zaterdag kom trainer Herman Stegeman weer beschikken over Robby Bartels en Ivan van Velde. Toch starten hij de wedstrijd met het basis elftal van een week geleden toen BAS knap van Zwolsche Boys had gewonnen. Wilsum draait verdienstelijk mee in de top 5 van de competitie tot deze wedstrijd. BAS was dus gewaarschuwd dat dit wel eens een lastige wedstrijd kon gaan worden. De omstandigheden om te spelen waren zaterdag erg goed. Het veld lag er goed bij en de zon ging s’middags schijnen toen de wedstrijd begon.

Om half 3 floot scheidsrechter Vos uit Marrienberg voor het beginsignaal. Wilsum nam gelijk het initiatief en gaf daarmee aan dat het naar Biddighuizen was gekomen om de volle 3 punten mee te pakken. Echter tot hele grote kansen is het niet gekomen voor het BAS doel. Ook BAS kon in de aanval geen vuist maken. Het spel werd veelal op het middenveld uitgevochten. De verdediging van BAS was in het begin van de eerste helft erg slordig met uitverdedigen. Veel passes kwamen niet goed aan bij onze aanvallers waardoor BAS zich gaande de eerste helft onnodig onderdruk liet zetten. Dit leiden uiteindelijk in de 20e minuut tot een 0-1 achterstand door een knap doelpunt van de topscoorder van Wilsum. Een voorzet vanaf links kwam bij aanvaller Kaminyoge terecht die niet twijfelde en de 0-1 op het scorebord zette.
Dit was een waarschuwing voor ons eerste elftal en duidelijk was dat de mouwen opgestroopt moesten worden. Gaande de eerste heft kreeg BAS de wedstrijd meer in handen. Het moest echter tot de 45 minuut duren voordat Erwin ten Cate de 1-1 op het scorebord kon zetten. Een voorzet vanaf links werd direct door Erwin afgerond en was de 1-1 een feit.
Een mooier moment kun je niet verzinnen zo vlak voor rust en iedereen ging er in de 2e helft dan ook maar eens goed voor zitten omdat de algemene verwachting was dat BAS na de rust wel door zou drukken.

Na de rust was het veldspel van beide ploegen niet veel anders dan in de eerste helft. Voor de beide doelen gebeurde erg weinig omdat de beide verdedigingen van BAS en Wilsum weinig weg gaven. Toch scoorde Wilsum in de 53e minuut de 1-2. Een corner vanaf links kwam bij aanvoerder Spijker terecht die met een folie knap de 1-2 op het scorebord zette. Opnieuw liep ons eerste team achter de feiten aan. Na dat moment pakte BAS het spel goed op. Bij vlagen werd er weer snel combinatiespel op het veld gelegd en werd Wilsum teruggedrongen op de eigen speelhelft. Gedurende de wedstrijd kwam Wilsum wel gevaarlijk uit de verdediging met snelle counters waar de gevaarlijke spits Kaminyoge steeds bij betrokken was. Uiteindelijk werd de druk voor het doel van Wilsum zo hoog dat het wachten was wanneer de 2-2 zou vallen. In de 64e minuut veel de 2-2 dan ook eindelijk. De bal werd laag voor het doel van Wilsum ingebracht waar Nabiel Essaddouqi bij de 2e paal klaar stond om de 2-2 in te tikken. Opnieuw is BAS terug gekomen en nu was het zaak om door te drukken om ook de 3 punten in Biddinghuizen te houden.

Na de 2-2 ontstond er een interessante wedstrijd op het middenveld. Wilsum had zich nog niet overgegeven en BAS was op jacht naar de overwinning. Van beide kanten was het spel niet altijd even goed maar was de wedstrijd wel erg spannend omdat het nog alle kanten op kon gaan. In de laatste 20 minuten wisselde Herman Stegeman 3 spelers. Nabiel Essadoiuqi werd gewisseld voor Iven van Velde en Rolf de Jong werd vervangen voor Robby Bartels en 10 minuten voor het einde wisselde Stegeman de laatste wissel. Aanvaller Erwin ten Cate werd eruit gehaald en Leon Ceelen kwam voor hem in het veld. BAS begon steeds meer aan te dringen. Dat leiden in de slotfase tot grote kansen voor Gerjan Westerhof en aanvaller Danny Maassen. Beide kregen de bal niet in het doel doordat de keeper van Wilsum hun actie pareerde. Echter het moest tot de laatste minuut duren dat uiteindelijk toch de 3-2 op het scorebord werd gezet. Een corner vanaf links werd door Ferry Kamps, die hoog boven de verdediging van Wilsum uitsprong, ingekopt. 3-2 in de laatste minuut. Het publek van BAS ging helemaal uit zijn dak en het publiek van Wilsum was zeer teleurgesteld.

Toen de opnieuw goed leidende scheidsrechter Vos na 5 minuten blessure tijd affloot was de opluchting groot in het BAS kamp. Gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel rechtvaardiger echter dat kon BAS niets schelen. Ook het publiek is deze middag aan zijn trekken gekomen. Ze hebben een hele spannende middag gehad met redelijk goed voetbal en de 3 punten zijn weer binnen.

Volgende week moet BAS de gestaakte wedstrijd tegen VEVO uitspelen. Deze wedstrijd wordt in Biddinghuizen gespeeld en zal nog 10 minuten met blessuretijd gaan duren. BAS staat met 2-1 achter en het is te hopen dat veel publiek ons eerste team deze 10 minuten komt ondersteunen.