BAS 1 - Zalk 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  Zalk 1
26-1-2008

BAS komt niet langs Zalk

Het lukte BAS afgelopen zaterdag niet om te winnen van Zalk. In een niet al te beste wedstrijd deelden de beide ploegen uiteindelijk de punten, 1-1.

Trainer Stegeman kon wederom niet over de volledige selectie beschikken. Keeper Michel Daalmeijer heeft knieproblemen en wordt deze week zelfs aan zijn meniscus geopereerd. De jonge Bart van Dongen stond daarom op het doel. Tevens kon Stegeman niet beschikken over Rolf de Jong omdat deze op wintersport was. Aan de andere kant is Richard Bies weer blessure vrij en heeft zich weer bij de hoofdselectie aangesloten.

Met goede moet en een positieve instelling is BAS aan deze wedstrijd begonnen. Het veld was goed bespeelbaar met als enig nadeel de soms straffe wind die enig invloed uitoefende op de bal. BAS begon goed. De achterhoede gaf in de eerste helft heel weinig kansen weg en voorin werden grote kansen gecreëerd. In de 13e minuut mocht BAS voor de 4e keer een hoekschop vanaf rechts nemen. Robbie Bartels gaf de bal strak voor en het eerste doelpunt van de wedstrijd was een feit. Op een fantasie manier werd de bal in één keer uit de lucht op de pantoffel van Danny Maassen genomen waarna de bal hard in de rechterbovenhoek in de touwen verdween. Met dit 10e doelpunt van Danny Maassen stond BAS in het eerste kwartier al met 1- 0 voor. Na dit doelpunt kreeg BAS meer kansen en was het wachten op de 2-0. Met soms hele mooie combinaties waarin de bal in één keer werd geraakt werd BAS steeds gevaarlijker. Echter de spitsen Maassen en ten Cate hadden het versier niet scherp staan en zo bleef het voor de rust 1-0.

Een stuk onaantrekkelijker
De 2e helft was een stuk onaantrekkelijker dan de 1e helft. Ons eerste elftal moest nu tegen de wind in spelen en daar hadden we erg veel moeite mee. Zalk gokte op de lange bal naar voren en probeerde zo onze verdediging op snelheid te kloppen. Dat leiden enkele keren tot hachelijke momenten voor het BAS doel. Echter ook de spitsen van Zalk hadden kennelijk hun versier niet op scherp staan waardoor het nog steeds 1-0 bleef. In de 2e helft was het spel van BAS een stuk minder dan in de eerste helft. Vaak werd er onnauwkeurig gespeeld en dat leiden tot onnodig bal verlies. Toch kwamen er zo nu en dan nog wel kansen om de 2-0 op het scorebord te zetten. Echter zoals altijd als je zelf niet scoort dan valt de goal vaak aan de andere kant. Dat gebeurde in de 80e minuut van de wedstrijd. Wederom een lange bal naar voren van de Zalk verdediging. Deze bal stuiten tot vlak bij de 16 meterlijn van het BAS doel. Verdediger Erwin Muller dacht achterover terug te koppen op zijn doelman. Echter de doelman was uit zijn goal gelopen om de bal te pakken waardoor de verdediger van BAS in zijn eigen doel kopte. Zo werd het vlak voor tijd toch nog 1-1. In de laatste 10 minuten zetten BAS nog wel aan. Gerjan Westerhof en Iven van Velde werden nog gewisseld voor Richard Bies en Leon Ceelen. Maar ook deze wissels leidden niet tot de overwinning. Na veel blessuretijd te hebben toegevoegd floot de scheidsrechter af en was de teleurstelling op de gezichten van BAS af te lezen. We hadden er met zijn allen veel meer van verwacht maar hebben dat niet gekregen. Omdat SEH deze middag wel heeft gewonnen is BAS naar de 4e plaats op de ranglijst gezakt.

Restant VEVO
Aanstaande zaterdag moet BAS de laatste 10 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen VEVO in Veessen gaan uitspelen. Deze wedstrijd is toen gestaakt met een 2-1 achterstand. Belangrijk dat ook voor deze 10 minuten de supporters van BAS mee gaan naar VEVO om alsnog een punt of misschien wel de overwinning binnen te halen. De wedstrijd begint om half drie. Over 2 weken staat er weer een competitiewedstrijd tegen Wilsum uit op het programma. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om aansluiting te houden met de bovenste 3 ploegen van de competitie.