BAS 1 5 - 3 (1 - 2) ESC 1
Vriendschappelijke wedstrijd
16-8-2008, 14:30 uur

Opnieuw knappe overwinning in oefenwedstrijd

BAS pakte afgelopen zaterdag wederom de volle winst in het eigen toernooi. Dit keer was het het uit de 2e klasse gedegradeerde ESC wat met 5-3 naar huis werd gestuurd.

Het goede spel van Bjorn Rellum van vorige week had hem een basisplaats in de spits opgeleverd. Samen met de weer op de terugweg zijnde Gerjan Westerhof. Dat de keuze van trainer Stegeman terecht was bleek al direct in de eerste minuut. Rellum ontving de bal vanaf de aftrap en speelde zich knap vrij. Zijn schot op doel belandde echter in het zijnet. Waar iedereen dacht dat de toon gezet was, bleek dit niet het geval. ESC nam direct het heft in handen en BAS leek enigszins verkrampt te spelen, bijna alsof het opkeek tegen de gedegradeerde 2e klasser. In de 15e minuut keek BAS plotseling tegen een achterstand aan. Een voorzet van de rechterkant werd keurig door de geheel vrijstaande spits van ESC ingekopt. BAS herpakte zich niet en bleef slordig. Dat het even later 0-2 werd, was dan ook geen verrassing, wel dat het om een vrijwel identiek doelpunt ging. Wederom over de linkerkant van BAS belandde de voorzet op het hoofd van de vrijstaande spits, die wederom vrij kon inkoppen.

Pas na 30 minuten leek BAS enigszins de schroom van zich af te gooien, wat uiteindelijk tot de aansluitingstreffer leidde. Na een keurige aanval over de linkerkant belandde de bal uiteindelijk bij Bjorn Rellum. De door hem teruggelegde bal werd door Stefan Tolhoek knap binnengeschoten.

Ander BAS
Stegeman greep de rust aan om zijn team op een aantal plaatsen te wijzigen. Steenbeek schoof weer naar het centrum, Bas Suidgeest kwam naast Stefan Tolhoek, Timo Oppenhuizen kwam voor Gerjan Westerhof en Richard Bies en Lowie de Koeijer vervingen Mart Sweep en Robby Bartels. Ondanks de vele omzettingen, of juist hierdoor, nam BAS de controle over de wedstrijd over via een vooral veel verzorgder positiespel. Stefan Tolhoek bracht vrij snel na de rust de terechte 2-2 op het scorebord. Met een handige beweging speelde hij zichzelf vrij op de linkerkant en tikte simpel de gelijkmaker binnen. Hierna was het smullen voor het publiek dat in grote getale op de wedstrijd was afgekomen. Met name de twee jonge aanwinsten Bjorn Rellum en Timo Oppenhuizen zorgden voor veel gevaar voor het doel van ESC. Een ingooi op rechts belandde bij Bjorn Rellum, die ervoor zorgde dat Danny Maassen zijn traditionele doelpunt mee kon pikken en BAS op voorsprong kon zetten. In de 57 minuut gingen de twee nieuwkomers opnieuw een combinatie met elkaar aan waardoor Bjorn Rellum een opgelegde scoringskans kreeg. Hij twijfelde niet en met een schitterende actie was de 4-2 een feit.

Toch kwam ESC in de 67 minuut terug. Een vrijtrap vanaf links werd door doelman Dekker niet helemaal juist ingeschat, waardoor ESC de 4-3 kon binnentikken. BAS zakte wat weg en de stevige trainingen leken zijn tol te eisen. Meer en meer persoonlijke duels werden verloren en ESC voerde de druk op. De defensie stond echter goed en gaf weinig kansen weg. Uiteindelijk werd het zelfs nog 5-3. In de 78 minuut kwam na goed positiespel op het middenveld de bal op links terecht bij Timo Oppenhuizen. Via Stefan Tolhoek was het uiteindelijk Maassen die zijn 2e van de middag verwoestend binnenschoot.

In zijn nopjes
BAS kon duidelijk terug kijken op een goede 2e helft en trainer Stegeman was dan ook in zijn nopjes, maar waarschuwde voor wat teveel optimisme: “Kijk we spelen echt een super 2e helft, maar we moeten niet vergeten dat dit nog steeds voorbereiding is, hetzelfde geldt namelijk voor onze tegenstanders. In de competitie worden uiteindelijk pas de punten verdeeld. Maar natuurlijk geeft het een goed gevoel en vertrouwen dat we vandaag laten zien waartoe we in staat zijn”, aldus Stegeman.

Het is in ieder geval duidelijk dat het grootste deel van de toevoegingen aan de selectie een duidelijke versterking blijken te zijn en dat de inspanningen die in de zomerstop zijn gedaan door de club hun vruchten lijken af te werpen.

BAS 1 - ESC 1: 5 - 3 (1 - 2)

15' doelpunt 0 - 1
22' doelpunt 0 - 2
37' doelpunt 1 - 2  Stefan Tolhoek (Bjorn Rellum)

48' doelpunt 2 - 2  Stefan Tolhoek (-)
54' doelpunt 3 - 2  Danny Maassen (Bjorn Rellum)
57' doelpunt 4 - 2  Bjorn Rellum (Timo Oppenhuizen)
67' doelpunt 4 - 3
78' doelpunt 5 - 3  Danny Maassen (Stefan Tolhoek)