VEVO 1 0 - 1 (0 - 1) BAS 1
6-9-2008, 14:30 uur
De Noord, Veesser Enkweg 39 Veessen

Eerste klap is een daalder waard!

BAS trof het niet bij de start van de competitie. Tegenstander VEVO snoepte tenslotte vorig jaar 6 punten af van de ploeg uit Biddinghuizen. Ondanks dit deed BAS wat het moest doen en won het, zij het met een krappe marge, met 0-1.

BAS kende een wisselende voorbereiding. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere en voor iedereen was het spannend om te zien waar de ploeg van trainer Stegeman zou staan aan het begin van het seizoen. Ondanks de vele blessures kon BAS met een redelijk sterk elftal starten en onder hele goede weersomstandigheden floot de scheidsrechter om exact half 3 voor het beginsignaal. BAS nam vanaf het begin direct het initiatief. Met goed combinatievoetbal op het middenveld creëerde BAS een aantal kleine kansen, maar desondanks lukt het niet om snel te scoren. VEVO stelde er weinig tegenover en werd af en toe met de lange bal gevaarlijk. Uiteindelijk duurde het echter tot de 34ste minuut voordat BAS verdiend op voorsprong kwam. Na een aantal eerdere goede acties, was het Bjorn Rellum die voorzette. Gerjan Westerhof stapte slim over en Mart Sweep kon zo voor de 0-1 tekenen.

Ondanks een aantal grote kansen, verzuimde BAS door te drukken en de wedstrijd definitief te beslissen. Stefan Tolhoek en Bjorn Rellum zag hun kansen gekeerd door de doelman of net naast of over het doel gaan. Ondanks de magere voorsprong ging BAS toch met een goed gevoel de rust in.

toch nog penibel
BAS startte de 2e helft vol vertrouwen en had direct ook het meeste balbezit. Door het te lage tempo werd het VEVO niet moeilijk genoeg gemaakt en bleef de magere voorsprong staan. Gaandeweg de 2e helft kreeg VEVO het gevoel dat er meer te halen viel wat uiteindelijk resulteerde in een aantal hachelijke situaties voor het doel van BAS. Vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd stond de verdediging van BAS onnodig onder druk. Martijn Dekker wist echter van geen wijken en de vreugde was dan ook groot toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot.

Het resultaat telt
Trainer Stegeman was uiteraard tevreden met de 3 punten: “Zeker gezien vorig jaar denk ik dat we tevreden moeten zijn. Er is weinig bijzonders gebeurd vandaag, maar we vertrekken hier dit keer wel met de volle 3 punten op zak”, aldus de trainer.

Aanstaande zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen EDON. De ploeg uit Zwolle startte de competitie niet al te best en verloor met 0-4 van 's Heerenbroek.

Webredactie BAS Voetbal/ Ruthger Steenbeek

Mart Sweep

VEVO 1 - BAS 1: 0 - 1 (0 - 1)

34' doelpunt 0 - 1  Mart Sweep (Bjorn Rellum)