Wijthmen 1 2 - 3 (1 - 3) BAS 1
20-9-2008, 14:30 uur
De Elshof, Erfgenamenweg 14 Zwolle

BAS zet zegereeks voort

Vorig jaar hield Wijtmen BAS nog uit de nacompetitie, kortom een op papier altijd lastige tegenstander. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk won BAS met 3-2. Een prima start van de competitie dus, met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Zonder de jonge aanvaller Bjorn Rellum kon trainer Stegeman vrijwel over een complete selectie beschikken. Het begin van de wedstrijd stond duidelijk in het teken van aftasten. Veel middenveld voetbal en weinig kansen voor beide doelen. Geheel onnodig stond BAS na 15 minuten echter wel tegen een achterstand aan te kijken. Onnodig balverlies voorin zorgde voor een lange bal naar voren. BAS timede volledig verkeerd achterin en de spits van Wijthmen had zo een vrije doortocht naar de goal van BAS. Deze hield het hoofd cool en zogde voor de voorsprong. BAS herstelde snel en trok binnen 1 minuut de stand alweer gelijk. Een listige vrije trap van Stefan Tolhoek op de vrijstaande Westerhof zorgde voor een goede kans die wel aan Westerhof besteed was.

Wijtmen gooide het direct over een andere boeg. Vlak achter elkaar waren het 2 stevige charges op doelman Dekker en laatste man Steenbeek die de toon zetten. BAS bleef voetballen en voelde dat er meer in het vat zat. Waren het eerst nog wat kleine kansen. Uiteindelijk was het weer Westerhof die scoorde. Een voorzet vanaf rechts werd door hem binnen gekopt. Wijthmen probeerde het spel te keren en hanteerde veelvuldig de lange bal. De ploeg probeerde zo met snelheid de verdediging te kloppen. Af en toe werd het spannend, maar doelman Dekker keepte attent en hield BAS zo in de wedstrijd. Vlak voor rust was daar plotseling de bevrijdende 1-3. Wederom een voorzet vanaf rehcts werd door Jeroen Boshuizen in het doel gekopt. En zo ging BAS uiteindelijk toch met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Onnodig moeilijk
Trainer Stegeman wisselde Richard Bies in rust voor Rolf de Jong en zo begon BAS met veel vertrouwen aan de 2e helft met als enige doel zo snel mogelijk 1-4 maken. Het pakte echter geheel anders uit. Vlak na rust scoorde Wijtmen de 2-3. Veel ruimte en een eenvoudige scoren zorgden ervoor dat BAS het zichzelf onnodig moeilijk maakte. zodat de wedstrijd beslist was. Echter het pakte geheel anders uit. Al in de 52 minuut van de wedstrijd scoorde Wijthmen de 2-3. De rechte aanvaller van Wijthmen kreeg van de BAS verdediging te veel ruimte waardoor deze eenvoudig de 2-3 op het scorebord kon zetten. Wijthmen rook bloed en probeerde met stevig voetbal BAS van de wijs te brengen. Met continu de lange bal werd BAS meer en meer teruggedrongen. Nadat trainer Stegeman Danny Maassen in de wedstrijd bracht voor Jeroen Boshuizen en Robby Bartels voor Mart Sweep werd de druk van Wijthmen minder.
Uiteindelijk floot de zeer goed leidende scheidsrechter Jannink na 94 voor het laatste fluitsignaal en was de derde overwinning op rij een feit. Omdat SEH uit Heerde dit weekend ook zijn derde wedstrijd won staan BAS en SEH met 9 punten uit 3 wedstrijden samen op de eerste plaats. Met volgende week de thuiswedstrijd tegen VSW uit Windesheim en een week later de uitwedstrijd bij SEH zijn de komende weken erg belangrijk voor BAS. Winst tegen beide ploegen brengt een periode binnen bereik.

Webredatie BAS Voetbal/ Rutgher Steenbeek

Gerjan Westerhof
2x

Jeroen Boshuizen

WIJTHMEN 1 - BAS 1: 2 - 3 (1 - 3)

15' doelpunt 1 - 0
16' doelpunt 1 - 1  Gerjan Westerhof (Stefan Tolhoek)
28' doelpunt 1 - 2  Gerjan Westerhof (Stefan Tolhoek)
44' doelpunt 1 - 3  Jeroen Boshuizen (Luke van der Burg)