BAS 1 - VSW 1 : 2-3

BAS 1 2 - 3 (0 - 2) VSW 1
27-9-2008, 14:30 uur

Eerste nederlaag een feit

BAS maakte de verwachtingen afgelopen zaterdag niet waar. Een slechte start kon niet meer rechtgetrokken worden in de 2e helft, met een 2-3 nederlaag tegen VSW als consequentie.

Aan het weer lag het zeker niet. In een prachtige setting werd er stipt om half 3 afgetrapt. Met 3 maal de volle winst was BAS duidelijk de favoriet van de middag. In het eerste kwartier was hier echter weinig van te merken. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en echte kansen kwamen er niet. In de 16e minuut was het wel echter plotseling 0-1. Een lange bal van VSW werd door de BAS defensie niet goed verwerkt. De falende buitenspelval zorgde voor een vrije doorgang naar doelman Dekker. De spits bleef koel en tekende eenvoudig voor de 0-1. BAS was nog niet van de schrik hersteld of de 0-2 lag in het doel. Wederom geklungel, knap wegdraaien en een dito goal zorgden voor de 0-2. Trainer Stegeman greep direct in en wisselde Boshuizen voor Oppenhuizen. BAS herstelde enigszins maar werd voor de pauze niet echt gevaarlijk.

Ander vaatje
Een donderspeech in de rust en een dubbele wissel waren voor trainer Stegeman de laatste strohalmen. Westerhof kwam voor Maassen en van de Burg verving Scholten. BAS startte direct met meer geloof in eigen kunnen en zette VSW meer en meer onder druk. Zonder echte kansen kwam BAS wel op 1-2. Een handsbal zorgde voor een strafschop die strak ingeschoten werd door Tolhoek.

In de 72ste kreeg BAS loon naar werken. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap ingekopt door Westerhof. De wedstrijd leek meer en meer te kantelen in de richting van BAS en iedereen langs de kant wachtte dan ook op de 3-2. Niets was echter minder waar. Een snelle uitval van VSW, 2 verdedigers die staan te kijken en een knap schot in het dak van het doel, zorgde voor de 2-3. BAS zette nog een keer aan en probeerde te redden wat er te redden viel. Ondanks 8 minuten blessuretijd bleef de stand echter onveranderd.

Slecht begin
Trainer Stegeman was na afloop van de wedstrijd kort in zijn commentaar: “We moeten snappen dat een wedstrijd niet pas in de 46ste minuut begint, maar in de 1e. Uiteindelijk komen we net te kort in de 2e helft en dat is jammer. SEH zit nu in de te kloppen positie dus volgende kunnen we beginnen met de achtervolging”, aldus de trainer.

Door het eerste verlies zakt BAS naar de 5e plaats in de competitie en wil de ploeg mee blijven doen in de eerste periode, dan zal er volgende week gewonnen moeten worden van SEH.

Webredactie BAS Voetbal/ Ruthger Steenbeek

Stefan Tolhoek

Gerjan Westerhof

BAS 1 - VSW 1: 2 - 3 (0 - 2)

16' doelpunt 0 - 1
19' doelpunt 0 - 2

56' doelpunt 1 - 2  Stefan Tolhoek (-)
73' doelpunt 2 - 2  Gerjan Westerhof (Stefan Tolhoek)