SEH 1 1 - 4 (1 - 2) BAS 1
4-10-2008, 14:30 uur
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

BAS herpakt zich

In een relatief eenzijdig duel herstelde BAS zich knap van het verlies van vorige week. Koploper SEH werd met 4-1 aan de kant geschoven. BAS houdt hierdoor aansluiting bij de kop van de competitie.

Veel omzettingen en een ander spelsysteem moesten voor de verrassing zorgen tegen SEH. Dat iedereen nog even moest wennen bleek direct al in de eerste paar minuten. SEH kreeg direct een beste kans, maar het uiteindelijke schot kon makkelijk gepakt worden door keeper Martijn Dekker. BAS herstelde zich snel, maar kreeg nog niet het overwicht wat het graag wilde. In de eerste 30 minuten golfde het spel dan ook op en neer, zonder dat er veel kansen voor beide doelen ontstonden. Toch kwam BAS uiteindelijk op voorsprong. Een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter werd door Stefan Tolhoek in de linkerbovenhoek geplaatst. SEH probeerde met vooral fysiek spel de wedstrijd te laten kantelen. BAS hield het hoofd koel en SEH liep uiteindelijk in de eigen val. Een woeste tackle op Theo Scholten zorgde voor flink wat commotie op en naast het veld. De scheidsrechter kon maar een ding doen en dat was de rode kaart trekken. De 10 man van SEH trokken de stand even later wel gelijk. Een schot op doel werd door door Mart Sweep met de hand tegengehouden. De strafschop werd koeltjes binnengeschoten. BAS herpakte zich direct. Vanaf de aftrap zette het direct koers richting het doel van SEH. De afvallende bal kwam voor de voeten van Jeroen Boshuizen, die zich niet bedacht, maar direct de de voorsprong binnenschoot.

De koelste wint
In de rust voorspelde trainer Stegeman al dat de ploeg die het hoofd het koelst zou houden de wedstrijd zou gaan winnen. BAS startte fel in de 2e helft en SEH kreeg in de 47ste minuut direct een stevige tik te verwerken. Martijn Steenbeek bedacht zich geen moment, en kegelde een afgeslagen bal vanaf een meter of 25 keihard tegen de touwen. SEH maakte geen echte aanspraak meer op een aansluitingstreffer en BAS bleef het hoofd koel houden en gaf verdedigend geen krimp. Uiteindelijk maakte Jeroen Boshuizen in de 90ste minuut zelfs nog zijn 2e.

Trots op de ploeg
Trainer Stegeman was na afloop trots op zijn ploeg: "De kater van 2 jaar geleden is nu echt weggespoeld. Twee jaar op rij winnen bij SEH betekent dat we t.o.v. het gemiste kampioenschap aan de goede kant van de medaille zitten. Nu eens kijken of we over deze 3 wedstrijden uiteindelijk nog een echte medaille kunnen veroveren.", aldus de trainer.

Na 4 wedstrijden met matig spel en 9 punten, was deze 5e wedstrijd van een hoog niveau. BAS doet hiermee weer volop mee in de top van de 4e klasse. De ploeg kan dan ook met veel zelfvertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Zalk.

Webredactie BAS Voetbal/ Ruthger Steenbeek

Jeroen Boshuizen
2x

Martijn Steenbeek

Stefan Tolhoek

SEH 1 - BAS 1: 1 - 4 (1 - 2)

31' doelpunt 0 - 1  Stefan Tolhoek (-)
41' doelpunt 1 - 1
44' doelpunt 1 - 2  Jeroen Boshuizen (-)

48' doelpunt 1 - 3  Martijn Steenbeek (-)
90' doelpunt 1 - 4  Jeroen Boshuizen (-)