BAS 1 - Zalk 1 : 6-0

BAS 1 6 - 0 (3 - 0) Zalk 1
11-10-2008, 14:30 uur

BAS trein dendert door

BAS trok de opwaartse lijn van vorige week door en pakte de 3 punten door een puntgave 6-0 overwinning tegen Zalk.

BAS was vooraf gewaarschuwd. Zalk pakte vorige week tegen buurman ’s Heerenbroek de winst met een 4-1 overwinning, terwijl BAS SEH met dezelfde cijfers aftroefde. Van echte spanning was vanaf het begin echter geen sprake. BAS zette Zalk meteen onder druk en creeerde direct een aantal kansen. Toch kwam de goal nog enigszins als verrassing. Luc van de Burg zette voor vanaf rechts waarna Bjorn Rellum met een simpele voetbeweging voor de 1-0 zorgde. Zalk kwam als snel tot de conclusie dat het voetballend niet de bovenliggende partij was. Met fysiek spel probeerde de ploeg BAS uit de wedstrijd te krijgen, ondanks enkele stevige charges, hield BAS het hoofd koel. Wel werd het links en rechts wat slordiger en vooral achterin leek de concentratie bij vlagen een beetje weg. Desondanks hoefde doelman Dekker nauwelijks in actie te komen. Toen Danny Maassen uiteindelijk voor de 2-0 zorgde, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Was BAS wat nauwkeuriger geweest, dan had het voor de rust al uit kunnen lopen naar een stevige voorsprong. Omdat vlak voor rust van de Burg nog wel raak schoot, bleef het echter blij slechts 3-0.

De start van de tweede helft was veel belovend. Luc van de Burg tekende binnen 10 minuten voor zijn 2e treffer. Zalk kon niet meer en BAS leek het wel prima te vinden en liet het tempo wat te ver zakken. Desondanks werd het doelsaldo nog aardig opgeschroefd door een doelpunt van Jeroen Boshuizen en een prachtige afstandspegel van Bas Suidgeest.

Vernieuwde aanpak geeft boost
Trainer Stegeman was na afloop in zijn nopjes: “6-0 is een uitslag waaraan ik vooraf niet aan had gedacht. Mooi is dat we nu redelijk tot goed bleven voetballen tegen een op papier mindere tegenstander. We hebben de aanpak iets veranderd en dat geeft duidelijk een boost aan het team. In ieder geval stemt het mij tot tevredenheid. Zodat we de komende week kunnen gebruiken om van de kleine pijntjes te herstellen en dan de komende periode deze lijn doorzetten”, aldus de trainer.

De koplopers Zwolsche Boys en Nieuwleusen maakten geen fout maar staan slechts 1 punt boven BAS. Kortom BAS doet goed mee aan de kop van de competitie en kan over 2 weken de draad weer oppakken tegen Wilsum.

BAS 1 - ZALK 1: 6 - 0 (3 - 0)

4' doelpunt 1 - 0  Bjorn Rellum (Luke van der Burg)
20' doelpunt 2 - 0  Danny Maassen (-)
44' doelpunt 3 - 0  Luke van der Burg (-)

53' doelpunt 4 - 0  Luke van der Burg (-)
71' doelpunt 5 - 0  Jeroen Boshuizen (-)
82' doelpunt 6 - 0  Bas Suidgeest (-)