Vriendschappelijke wedstrijd
14-10-2008, 19:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Keurige pot BAS

Dinsdag 14 oktober werd er op de Schelp een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nunspeet gespeeld. Op papier een zwaardere tegenstander dan we de laatste tijd gewend waren. Vanaf de start mocht A1 speler Mark Schaap debuteren in de achterste linie en nam een andere A1 speler Jeroen Tolhoek plaats op de bank. Mark had na het ontvangen van de uitnodiging nog wat last van de zenuwen, in de wedstrijd was daar niets van te merken en kan hij terugkijken op een geslaagd debuut in het 1e elftal.

Nunspeet hanteert een hogere balsnelheid en daar had BAS in de 1e helft moeite mee. Ook de omschakelingen van verdediging naar aanval en andersom waren wat langzamer bij BAS maar desondanks probeerde het team met organisatorisch goed te staan e.e.a. te compenseren. Dat lukte vrij aardig en daarmee zorgde BAS ervoor dat Nunspeet niet snel aan een voorsprong kon komen. Halverwege de 1e helft leverde een snelle omschakeling in combinatie met goed positiespel van Nunspeet kant toch de 0-1 op en moest BAS de rug rechten. Een paar kleine kansjes/mogelijkheden creeerde BAS wel maar een doelpunt viel pas te vieren na een individuele aktie van Stefan Tolhoek. Een afgeslagen aanval betekende dat de bal halverwege de helft van Nunspeet door Tolhoek opgepikt kon worden en na een slalom langs 3/4 spelers van Nunspeet met het wekelijkse stiftje langs de keeper toch nog de 1-1 vlak voor rust.

Meer variatie en inzet
Met die ingredienten begon BAS feller aan de 2e helft en kon hiermee in de wedstrijd blijven. Omdat het tempo ook door BAS opgeschroefd werd kwamen er ook meer kansen. Invaller Jeroen Tolhoek kon na een bekeken aanval over links de bal bij Mart Sweep brengen die de 2-1 voor BAS scoorde. Nunspeet kwam weer terug in de wedstrijd door vrij snel daarna
weer gelijk te maken maar BAS maakte zich op voor de laatste 20 minuten. Een aanval van Nunspeet werd prima verstoord door Stefan Tolhoek. Heel Nunspeet dacht aan een vrij trap maar de goed leidende scheidsrechter zag goed dat de bal gespeeld werd.

Vanuit de eigen 16 werd over de linkerkant de aanval gezocht welke eindigde bij debutant Jeroen Tolhoek. Tot grote vreugde van hemzelf scoorde hij de 3-2 en BAS voelde dat de overwinning er in zat. Nog 10 minuten te gaan.

Net niet
Nunspeet kon het zich niet veroorloven te verliezen in Biddinghuizen en ging met haar laatste krachten ten aanval. Helaas voor BAS waren een taxatiefout en een knappe goal van de invaller aan Nunspeets zijde teveel om de winst te behouden. In 10 minuten boog Nunspeet de 3-2 om in een 3-4 overwinning

Tevreden
Net aan verliezen van een reserve 1e klasser met aanvulling van spelers die op hoofdklasse niveau acteren of hebben geacteerd is geen schande, aldus trainer Stegeman. Met de inzet en het verhoogde tempo zie ik de nabije toekomst met vertrouwen tegemoet. Dat ook A1 spelers zich kunnen meten in deze wedstrijden is ook al voor de langere termijn een mooi gegeven. Complimenten aan Mark Schaap en Jeroen Tolhoek maar we moeten ook Timo Oppenhuizen niet vergeten, die is ook pas 16.

Webredactie BAS-Voetbal

Jeroen Tolhoek

Mart Sweep

Stefan Tolhoek

BAS 1 - NUNSPEET 2: 3 - 4 (1 - 1)

26' doelpunt 0 - 1
42' doelpunt 1 - 1  Stefan Tolhoek (-)

58' doelpunt 2 - 1  Mart Sweep (Jeroen Tolhoek)
64' doelpunt 2 - 2
81' doelpunt 3 - 2  Jeroen Tolhoek (Mart Sweep)