25-10-2008, 14:30 uur
Wilsum, Quarles van Uffordweg 1 Wilsum

Veel kansen, weinig goals

BAS creëerde een hoop in en tegen Wilsum, maar alleen Danny Maassen wist te scoren. Met een eenmalig rentree van Jacco Schaap werd de nul gehouden en dus voor de 3e maal op rij gewonnen.

Vooraf was het duidelijk, alleen winst zou voldoende zijn om aansluiting te houden met de bovenste plekken. Voor Wilsum gold echter hetzelfde. Vaste keeper Dekker moest wegens een blessure verstek laten gaan, maar gelukkig werd Jacco Schaap bereid gevonden om onder de lat plaats te nemen. De start was duidelijk voor Wilsum. Al in de 2e minuut ontstond er een gevaarlijke situatie voor het doel van BAS maar tot een doelpunt kwam het niet. BAS liet zich niet afschrikken en nam stukje bij beetje het initiatief over. Tolhoek kreeg de beste kans voor BAS, maar zijn vrije trap vanaf de 16 belandde in de muur. BAS zakte iets terug en de wedstrijd werd vooral uitgevochten op het middenveld, zonder dat er echt kansen ontstonden voor beide goals. BAS was de betere technische ploeg maar Wilsum gaf met inzet en werkvoetbal veel tegengas. Uiteindelijk was het Danny Maassen die vlak voor rust BAS op een voorsprong zette. Tolhoek verraste de verdeding van Wilsum met een snel genomen vrije trap, waarna Boshuizen kon voorzetten. Danny Maassen was er als de kippen bij om bij de 2e paal binnen te koppen, waardoor BAS met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Wel kansen, geen goals
Rellum kwam voor de geblesseerde Boshuizen en duidelijk was dat BAS zo snel mogelijk de beslissing wilde forceren. Direct vanaf het fluitsignaal nam BAS het heft in handen en creeerde het genoeg kansen om te scoren. Omdat het vizier voorin bij BAS niet op scherp stond, bleef het echter tot de laatste minuut spannend. Wilsum leek echter niet bij machte om BAS echt het vuur aan de schenen te leggen. De sporadische uitvallen van de ploeg werden meestal door BAS in de kiem gesmoord en anders stond daar altijd nog doelman Schaap. Net als van der Sar keerde de doelman van BAS 4 voor 1 keer terug onder de lat van het eerste elftal en deed dat naar behoren.

Eensgezind
Trainer Stegeman en aanvoerder Tolhoek waren eensgezind in hun commentaar na de wedstrijd: ‘Het was niet de beste wedstrijd vanaf onze kant, maar de 3 punten vergoeden veel. De hoogte van de uitslag doet dan misschien vermoeden dat het lastig was, maar niets was minder waar. We hebben onszelf gewoon tekort gedaan met te weinig doelpunten”. Trainer Stegeman voegde daar nog een groot compliment aan doelman Schaap aan toe: “Ik ben blij dat Jacco ons uit de brand wilde helpen. Hij is met recht onze eigen van der Sar en heeft het ouderwets goed gedaan. Hij was nadrukkelijk aanwezig en bracht de nodige rust”, aldus de trainer.

Omdat de concurrenten ook geen punten lieten liggen, staat BAS nog steeds op de 3e plaats met 1 punt achterstand op koplopers Zwolsche Boys en Nieuwleusden. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Noord Veluwse Boys. Een onbekende ploeg die vorig seizoen nog op zondag speelde. Gezien de prestaties van de ploeg, tot op dit moment, kan er gerekend worden op een lastige zaterdag.

Webredactie BAS Voetbal/ Ruthger Steenbeek

Danny Maassen

WILSUM 1 - BAS 1: 0 - 1 (0 - 1)

42' doelpunt 0 - 1  Danny Maassen (Jeroen Boshuizen)