BAS 1 - Heerenbroek 's 1 : 6-1

BAS 1 6 - 1 (3 - 0) Heerenbroek 's 1
15-11-2008, 14:30 uur

Goed spelend BAS pakt ruime overwinning

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Lemele vorige week, herpakte BAS zich en hoe. In een aantrekkelijke wedstrijd stuurde BAS ’s Heerenbroek met 6-1 naar huis.

Direct vanaf de start zette BAS de toon. Met goed combinatiespel werd ’s Heerenbroek onder druk gezet. Veel tegenstand ondervond BAS niet. ’s Heerenbroek kwam slechts enkele keren over de middenlijn en beperkte zich tot countervoetbal. Toch duurde het nog tot de 22ste minuut voordat BAS op voorsprong kwam. Een misser van ’s Heerenbroek zorgde voor de inleiding. Uiteindelijk kwam de bal voor waarna Gerjan Westerhof klaar stond om de 1-0 binnen te schieten. De voorsprong werkte bevrijdend en het publiek kreeg een goede wedstrijd voorgeschoteld. In de 36ste minuut zorgde Jeroen Boshuizen dan ook voor de verdiende 2-0. In een wirwar van spelers bedacht hij zich geen moment en schoot hij voor de verdubbeling van de score. Een sterk aandringend BAS drukte door en maakte voor de rust zelfs 3-0. Bjorn Rellum tekende voor zijn 3e competitietreffer.

Iets gemakzuchtiger
BAS startte iets gemakzuchtiger de 2e helft en het publiek, wat er eens goed voor was gaan zitten, zag een feller ’s Heerenbroek. Ondanks dat ’s Heerenbroek een aantal keren opdook voor het doel van Martijn Dekker, werd het niet gevaarlijk. BAS zette een tandje bij en zorgde direct voor de definitieve genadeklap. Met een snelle uitval door het midden rondde Luuk van de Burg de aanval uiteindelijk fraai af. Timo Oppenhuizen zorgde even later zelfs voor 5-0 en een monsterscore hing even in de lucht. de tegenstander. Een kleine communicatiestoornis achterin zorgde voor een kleine domper. Martijn Steenbeek kopte de bal vanaf de 16 over de uitlopende doelman Dekker.

In de blessuretijd zorgde Brjorn Rellum voor zijn 2e doelpunt. Na een fraaie 1-2 met Gerjan Westehof maakte hij de 6-1. Gerjan Westerhof zorgde hiermee voor zijn 4e assist. Samen met het belangrijke 1e doelpunt kon hij zich met recht man van de wedstrijd noemen.

Zeer tevreden
Trainer Stegeman was na afloop in zijn nopjes: “Vooral het 3e doelput vond ik fantastisch. Dit is nou precies waar we al een tijd aan werken. Gecombineerd met het goede spel van de 3 voorwaartsen maakt mij dit een tevreden mens en stemt het mij optimistisch voor de komende periode”, aldus de trainer. Die het enthousiasme direct temperde door te melden dat hij over met name de omschakeling nog niet helemaal tevreden was. “We zullen hier meer de nadruk op gaan leggen tijdens de komende trainingen. Aanstaande zaterdag hebben we geen competitie dus de 29ste (tegen Nieuwleusen) zullen we pas echt zien waar we staan. Ik ben benieuwd”.

Zwolsche Boys liet dit weekend punten liggen, waardoor Nieuwleusen nu alleen koploper is. BAS volgt op 3 punten afstand.

BAS 1 - HEERENBROEK 'S 1: 6 - 1 (3 - 0)

22' doelpunt 1 - 0  Gerjan Westerhof (-)
36' doelpunt 2 - 0  Jeroen Boshuizen (-)
42' doelpunt 3 - 0  Bjorn Rellum (Gerjan Westerhof)

54' doelpunt 4 - 0  Luke van der Burg (Gerjan Westerhof)
60' doelpunt 5 - 0  Timo Oppenhuizen (Gerjan Westerhof)
81' doelpunt 5 - 1  Martijn Steenbeek (-)
90' doelpunt 6 - 1  Bjorn Rellum (Gerjan Westerhof)