Wapenveld 1 2 - 0 (2 - 0) BAS 1
6-12-2008, 14:30 uur
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

BAS ‘En Bloque’ door het ijs

BAS gaf collectief niet thuis afgelopen zaterdag uit tegen Wapenveld. De topwedstrijd tegen Nieuwleusen kreeg geen vervolg en BAS ging met 2-0 onderuit.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd lagen de signalen er. BAS startte slordig en onscherp en leed onnodig veel balverlies op, met name, het middenveld. Desondanks kreeg het toch nog de beste kansen. Vooral de eerste 30 minuten had BAS, al dan niet tegen de verhouding in, op voorsprong kunnen komen, maar ook voorin stond het vizier niet op scherp. In de 36ste minuut kreeg BAS keihard het deksel op de neus. Een lange uittrap van de keeper van Wapenveld zorgde uiteindelijk voor een vrije doortocht voor de rechterspits. Doelman Dekker deed zijn best, maar zag de spits koel blijven en voor de 1-0 zorgen. Twee minuten later werd zowaar nog erger. De achterhoede van BAS werd op snelheid geklopt en een listig lobje betekende de 2-0 voorsprong en ruststand.

Zonder geloof
BAS probeerde nog wel de 2e helft, maar leek er niet echt in te geloven. Toen het gedroomde snelle doelpunt ook nog eens uitbleef, kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal. Debutanten Jeroen Tolhoek en Marc Schaap, hadden zich vast een beter debuut voorgesteld, maar in zo’n mak elftal kunnen deze jongens dan ook niets verweten worden.

Trainer Stegeman was na afloop dan ook kort in zijn commentaar: “Erg jammer dat we op zo’n manier punten verspelen, we zakken gewoon ‘En Bloque’ door het ijs. Helemaal na zo’n mooie wedstrijd vorige week tegen Nieuwleusen. Zo verliezen betekent dat je nu afhankelijk wordt van de concurrentie en dat is volledig onnodig. Wellicht dat we volgende week tegen de koploper de kans krijgen om het weer enigszins in eigen handen te krijgen, maar veel kansen zullen ze ons niet geven”, aldus de trainer.

Enig positief punt was dat ook Nieuwleusen punten liet liggen. Duidelijk is wel dat een goed resultaat tegen Zwolsche Boys volgende week noodzakelijk is.