Elspeet 1 0 - 2 (0 - 1) BAS 1
19-9-2009, 15:00 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS dendert door

In de derde competitieronde stond de lastige uitwedstrijd tegen Elspeet op het programma. Na de eerste 2 wedstrijden in de competitie met de volle buit naar huis te zijn gegaan moest vanmiddag blijken of onderschatting voor de tegenstander bij onze selectie een rol zou gaan spelen.

Elspeet, net als BAS afgelopen seizoen ook uit de 4e klasse gepromoveerd, is voor BAS altijd een lastige tegenstander geweest zodat onderschatting niet op zijn plaats zou zijn.

BAS miste vandaag 3 spelers door blessures, Jay Hoft hamstring, Björn Rellum en Robby Bartelds kuit. Jeroen Boshuizen begon toch in de basis ondanks knieproblemen.
BAS begon goed en fel aan de wedstrijd. De thermometer gaf 25 graden. aan, maar boven het kunstgras kon het wel het dubbele zijn, lelijk heet dus.
BAS zocht vaak de diepte richting Nabil Essadouqi die met fantastische bal aannames liet zien dat hij in vorm is. Hij was ook de man die BAS al in de 6e minuut van de wedstrijd BAS op voorsprong zetten met een weergaloos schot vanaf de zijkant in de verre hoek. Grote zichtbare blijdschap en opluchting bij de staf van BAS, vlot scoren was de opdracht bij deze weersomstandigheden en dat lukt dus. Nu doordrukken en Elspeet op de knieën krijgen, maar dat kwam niet op het scorebord tot uitdrukking. Wel in het veldspel want dat was bij vlagen goed om te zien. Naast Essaddouqi was Rodney Baidjoe ook vaak een gevaarlijke buitenspeler, maar had vaker pech in zijn acties en afronding, maar is een genot om naar te kijken en zeker een aanwinst van ons eerste elftal.
In het centrum van de voorhoede was Danny Maassen vaak het aanspeelpunt hij schermde de bal goed af en speelde deze snel door naar de vleugelspelers.
Door de hitte liepen kopjes al vlot rood aan, gelukkig zag de scheidsrechter dat ook en besloot extra te gaan pauzeren om wat te drinken.
De hitte werd Martijn Steenbeek na een half uur toch fataal, totaal kapot verliet hij het veld, en werd vervangen door Mart Sweep.
Elspeet komt er in de 1e helft nog wel een paar keer aan te pas met een serie corners, maar echt dikke kansen zijn er niet geweest. Het is met name BAS dat de klok slaat met Stefan Tolhoek die een aantal malen naarvoren in schuift en dan ook erg gevaarlijk wordt. Mark Schaap speelt controlerend als een grote kerel ( A junior) en is eigenlijk niet op een foutje te betrappen. Qua leeftijd nog een jochie, maar de rust die hij aan de bal laat zien is van grote klasse.
Achterin staat sowieso een aardig blok met Gerben Schalen, Stefan Tolhoek en Bas de Raat die daar voor speelt. Theo Scholten was vandaag ook weer terug op de back positie.

Na rust blijft Jeroen Boshuizen achter in de kleedkamer, te veel last van de knie, en wordt vervangen door Luke vd Burg die een beetje hangend vanaf rechts zijn snelheid mag laten zien. Groots speelt Luke nog niet, maar is wel de man die in de 62 minuut met een weergaloze aanval van BAS de 0-2 op het scorebord zet. Een belangrijk doelpunt waardoor de wedstrijd halverwege de 2e helft op slot lijkt te zitten.
Elspeet probeerde het wel door een overwicht te willen creëren op het middenveld wat door BAS opgevangen werd door Maassen iets te laten zakken. Ondanks de 3 wissels van Elspeet kon Elspeet na de 0-2 niet echt potten breken, al belande nog wel een bal op de lat boven keeper Martijn Dekker. Dekker keepte solide zonder ooit echt in gevaar te zijn geweest.
Het was eigenlijk wachten op de 0-3. Met enkele snelle en prachtige aanvallen van BAS zijde kreeg Corne op ’t Hof, ingekomen voor Baidjoe, genoeg mogelijkheden om de 0-3 op het scorebord te zetten. Alweer een jongeling die met grote passen veel snelheid in de BAS aanval brengt, maar mag voortaan wat egoïstischer zijn wat betreft afronding.
Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Drenth uit Zwolle na 5 minuten blessuretijd af waardoor BAS zijn derde achtereenvolgende wedstrijd in de competitie winnend afsluit. De start van de competitie lijkt voor BAS een droom maar is toch pure werkelijkheid.
Een mooi gezicht als je naar de ranglijst kijkt. Na vandaag BAS is met 9 punten uit 3 wedstrijden voorlopig koploper in 3 B .
Marcel Boelens en zijn staf hebben samen met hun selectie zichtbaar plezier in het spelletje wat zich tot nog toe laat uitbetalen in het maximaal te halen punten. Overigens is dit ook de 9e achtereenvolgende wedstrijd (6 officiële en 3 oefenwedstrijden) van BAS die wordt gewonnen. Echter BAS moet oppassen dat ze zichzelf niet gaan overschatten. Het eerste verlies van een wedstrijd komt steeds dichterbij. Laten we hopen dat dit komende zaterdag nog niet gebeurd. Dan komt Unicum op bezoek en het zou heel mooi zijn dat deze derby door BAS wordt gewonnen.

Een tevreden BAS supporter

Luke van der Burg

Nabil Essaddouqi

ELSPEET 1 - BAS 1: 0 - 2 (0 - 1)

6' doelpunt 0 - 1  Nabil Essaddouqi (Stefan Tolhoek)

62' doelpunt 0 - 2  Luke van der Burg (Nabil Essaddouqi)