Twello SV 1 0 - 5 (0 - 3) BAS 1
3-10-2009, 14:30 uur
Sportpark Zuiderlaan, Zuiderlaan 5 Twello

Twello ook aan zegenkar!

In de vijfde competitiewedstrijd, uit tegen SV Twello, heeft BAS opnieuw de volle 3 punten mee naar huis genomen. Voor de wedstrijd was er maar één doel, winnen en zo nog alle kansen houden op de periode titel.

Trainer Marcel Boelens kon vrijwel over de gehele selectie beschikken. Alleen Robbie Bartels werd door de verzorging niet fit bevonden zodat hij deze wedstrijd als enige selectiespeler aan de kant bleef. Vooraf was de doelstelling: winnen en drie punten mee naar huis nemen. De speelomstandigheden waren verre van ideaal deze middag. Op het mooie maar erg kale sportpark Zuiderlaan in Twello stond een kille en harde wind recht over het veld. Bovendien was het gras erg lang. Omstandigheden die voor BAS niet optimaal waren omdat juist BAS het moet hebben van technische, snelle combinaties en graag zo de tegenstander onder druk wil zetten. BAS starten de eerste helft tegen de wind in. In de eerste 5 minituten van de wedstrijd begon Twello gelijk druk te zetten met de wind in de rug. Echter het gevaar bleef beperkt tot één schot over het doel van Martijn Dekker. Toch was het BAS die in de 8e minuut van de wedstrijd de scoren opende. Met een goed opgezette aanval vanuit het middenveld kwam BAS voor het eerst in de wedstrijd de middenlijn over waarna in de 16 meter Jay Hoft de bal kreeg aangespeeld en knap de 0-1 in de touwen schoot. Twello was nog niet van de schrik bekomen van het eerste doelpunt of ook de 0-2 stond één minuut later ook al op het scorebord. Direct na de aftrap van Twello veroverde BAS opnieuw de bal en koos direct de aanval. Opnieuw kreeg Jay Hoft de bal in de 16 meter aangespeeld en schoot opnieuw knap de 0-2 in de touwen. Zo stond na 10 minuten spelen de 0-2 al op het scorebord en werd al lichtelijk gedacht om het doelsaldo deze middag in positieve zin op te voeren. Na de 0-2 kwam Twello er niet meer aan te pas. Toch lukte het BAS niet om Twello hun wil op te leggen. Veel passes kwamen niet aan en er werd slordig gespeeld. Waarschijnlijk waren de omstandigheden als weer, gras en tegenstander hier de oorzaak van. BAS wilde wel maar het lukte gewoon niet en Twello kon niet beter. Toch was het BAS die voor de rust de wedstrijd op slot zetten door in de 36e minuut de 0-3 op het scorebord te zetten. Martijn Steenbeek ging over rechts mee naar voren en met een schitterende voorzet legde hij de bal panklaar op het hoofd van Danny Maassen. Deze ronde met een zeer bekeken kopbal deze kans knap af en zat de wedstrijd al voor de rust op slot.

Na de rust had BAS de wind in de rug en de meegereisde supporters gingen er is rustig voor zitten omdat verwacht werd dat een hoge score tot de mogelijkheid behoord. In de eerste 2 minuten van de 2e helft had het al 0-4 moeten zijn. Vanaf de aftrap zette BAS gelijk druk en dit leiden tot 2 opgelegde kansen voor Jeroen Boshuizen en later Stefan Tolhoek. Echter beide faalde waardoor de 0-3 nog lang in de 2e helft bleef staan. Het was uiteindelijk in de 62e minuut dat Stefan Tolhoek de 0-4 op het scorebord wist te zetten. Echter veel meer is er over de 2e helft niet te zeggen omdat er weinig gebeurde. Doelman Martijn Dekker heeft vrijwel geen bal geraakt in de 2e helft en had zo een rustige middag wat ook de krachts verhouden tussen beide ploegen aangaf. Toch was het uiteindelijk opnieuw Stefan Tolhoek die in de slotminuut met een schitterende vrije trap de eindstand 0-5 op het scorebord zette. Hierna floot de scheidsrechter direct af en was in een tegenvallende wedstrijd het doel wel bereikt de 3 punten naar Biddinghuizen mee te nemen.
Mocht deze wedstrijd dan niet van hoge kwaliteit zijn geweest, wat voor sommige als een teleurstelling is ervaren, moeten we als BAS supporter toch erg trots op onze ploeg zijn. Na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan staan in de competitie en nu al 11 wedstrijden oprij gewonnen te hebben in dit seizoen zijn dit toch cijfers van ongekende weelde. Wetende dat er nog erg veel potentie in deze ploeg zit geeft dat erg veel vertrouwen voor de toekomst.

Komende zaterdag speelt BAS thuis tegen medetitelkandidaat ESC uit Elburg. Voor de 1e periode titel kan dit wel eens de sleutelwedstrijd zijn. Bij volle winst is de eerste periode erg dicht bij.

TWELLO SV 1 - BAS 1: 0 - 5 (0 - 3)

8' doelpunt 0 - 1  Jay Hoft (Nabil Essaddouqi)
12' doelpunt 0 - 2  Jay Hoft (-)
35' doelpunt 0 - 3  Danny Maassen (Martijn Steenbeek)

59' doelpunt 0 - 4  Stefan Tolhoek (Rodney Baidjoe)
90' doelpunt 0 - 5  Stefan Tolhoek (-)