BAS 1 - Zeewolde 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1 (2 - 1) Zeewolde 1
31-10-2009, 14:30 uur

BAS wint matte derby

BAS, uit Biddinghuizen, heeft afgelopen zaterdag opnieuw drie punten kunnen toevoegen aan het totaal. In een matte polderderby wonnen de rood-witten met 3-1 van Zeewolde. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Stefan Tolhoek, Bjorn Rellum en Jeroen Boshuizen.

BAS begon in een iets wat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Mart Sweep begon weer als linksback, maar Mark Schaap mocht, in tegenstelling tot vorige week, nu op de bank plaatsnemen. Zijn plek werd ingenomen door Danny Maassen, terwijl Jay Hoft in de spits mocht starten.

Vrijwel meteen na het eerste fluitsignaal was het BAS wat er bovenop zat. Zeewolde kwam in de eerste tien minuten niet aan voetballen toe en hier maakte de Biddinghuizense ploeg dankbaar gebruik van. In de 7e minuut was het topscorer Stefan Tolhoek die zijn ploeg, notabele tegen zijn oude club, op voorsprong zette.

Waar de zwakte van Zeewolde ligt werd goed duidelijk. De ploeg creëerden na de 1-0 goede kansen, maar deze werden verprutst. Dat de gelijkmaker dan ook viel uit een goed ingeschoten vrije trap is typerend voor het Zeewolde van dit moment. De ploeg staat achterin goed, maar vooral voorin mist de ploeg enige kwaliteit om een doelpunt te maken.

Uiteindelijk kwam BAS nog voor de rust op 2-1. Bjorn Rellum kreeg de bal op links, passeerde goed een man en schoot de bal strak tegen de touwen. Zeewolde zette BAS nog wel even onder druk, maar tot echte mogelijkheden leidde dit niet.

Na de rust was Zeewolde de betere ploeg. De ploeg had het meeste van het balbezit, buitte dit nog niet goed uit, maar de dreiging hing in de lucht. BAS hield vooral tegen en probeerde met snelle, scherpe uitvallen toch voor de 3-1 te gaan. Lukken wou dit niet, BAS zat niet goed in de wedstrijd. Zeewolde daarentegen, kreeg een aantal opgelegde kansen. Vooral linkerspits Pieter Blom kon de ploeg meerdere malen naar 2-2 schieten, maar de scherpte ontbrak bij de aanvaller.

Waar Zeewolde de druk op het goal van de tegenstander niet kon omzetten in doelpunten, was het BAS dat steeds gevaarlijker werd op de counter. Eerst kwam de ingevallen Rodney Baidjoe oog in oog met de keeper, maar hij miste. Een paar minuten later was het de eveneens ingevallen Jeroen Boshuizen met de beslissende 3-1. Een goede pass van Rodney Baidjoe zette Boshuizen in stelling en hij rondde het koelbloedig af.

Zo houdt BAS aansluiting bij de bovenste ploegen en slaat het nu een gaatje naar de nummer vier en vijf. Voor de ploeg van trainer Marcel Boelens zijn de aankomende drie weken van groot belang. Dan speelt de ploeg tegen koploper VIOS Vaassen, ’t Harde en SP Teuge.
Zaterdag staat de eerste van deze drie wedstrijden op het programma. Dan spelen de Biddinghuizenaren uit bij Teuge. Aanvang is om 15:00 uur.

Voor een beeldverslag van Omroep Flevoland, Klik hier

Webredactie basvoetbal.nl/ Wouter Foppen

Stefan Tolhoek

Jeroen Boshuizen

Bjorn Rellum

BAS 1 - ZEEWOLDE 1: 3 - 1 (2 - 1)

7' doelpunt 1 - 0  Stefan Tolhoek (Nabil Essaddouqi)
12' doelpunt 1 - 1
38' doelpunt 2 - 1  Bjorn Rellum (Stefan Tolhoek)

89' doelpunt 3 - 1  Jeroen Boshuizen (Rodney Baidjoe)