7-11-2009, 15:00 uur
De Dulmer, De Zanden 92 Teuge

Opnieuw 3 punten BAS in doelpuntrijk duel

Zaterdag heeft het eerste elftal van BAS voetbal opnieuw 3 punten gepakt, ditmaal in de uitwedstrijd tegen Teuge.

In een knotsgekke wedstrijd met een grillig scoreverloop was het voor de BAS supporters billenknijpen. Maar door een doelpunt van Bjorn Rellum in blessuretijd kon de volle winst weer meegenomen worden naar Biddinghuizen.

Trainer Marcel Boelens kon vrijwel over een compleet fitte selectie beschikken. Alleen aanvaller Danny Maassen moest deze middag een schorsing uitzitten. Zijn plek werd zaterdag verdienstelijk door Jeroen Boshuizen ingevuld.

Al vanaf de eerste minuut van de wedstrijd nam BAS het initiatief in handen. Maar het was toch Teuge die na 4 minuten spelen de score opende. Keeper Martijn Dekker probeerde met een duik de bal voor een Teuge speler weg te tikken maar dat ging volgens de scheidsrechter niet correct. Dat betekende dat Teuge met een strafschop de score opende. Een tegenvaller voor de Biddinghuizenaren maar BAS liet zich door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen.

Direct zocht BAS weer de aanval om de score weer gelijk te trekken. Echter ook Teuge ging deze middag vol voor de winst zodat er voor beide doelen veel gebeurde. Na 14 minuten gespeelt te hebben was het dan toch BAS die de gelijkmaker scoorde. Verdediger Gerben Schalen kopte uit een hoekschop de bal in het doel en de 1-1 was een feit. Al snel na dit doelpunt kwam ook de 1-2 op het scorebord te staan. Direct na de aftrap van Teuge veroverde BAS opnieuw de bal en trok direct over links ten aanval. Aanvaller Jay Hoft kreeg in de zestien meter de bal en schoot zonder na te denken de bal in de touwen. Zo was de wedstrijd nog geen 20 minuten oud en was er al 3 keer gescoord.

Echter het feest was nog niet over. Beide ploegen bleven ten aanval trekken en was het BAS, middels aanvaller Nabiel Essaddouqi, die in de 26 minuut de 1-3 op het scorebord zette. BAS speelde bij vlagen erg goed en kreeg de wedstrijd steeds meer onder controle. Toch was het Teuge die in de 40 minuut uit een sterke counter de aansluitingstreffer maakte. Zo was duidelijk dat Teuge ook voor de volle winst ging en dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

In de rust werd aanvaller Jay Hoft vervangen door Rodney Baidjoe en moest verdediger Martijn Steenbeek door een blessure worden vervangen door Rolf de Jong. Met deze twee verse krachten trok BAS vanaf de 1e minuut van de 2e helft opnieuw te aanval. In de eerst 5 minuten leiden dat al tot 3 echte doelkansen maar deze werden allen gemist door de aanvallers van BAS.

Gedurende de 2e helft kreeg BAS vele mogelijkheden om de score te vergroten. Echter zoals een ongeschreven voetbalwet al aangeeft, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Dit gebeurde dan ook in de 79 minuut van de wedstrijd. Opnieuw met een snelle counter schoot de spits van Teuge de 3-3 tegen de touwen. Een lelijke tegenvaller voor BAS gezien de vele kansen die BAS heeft gehad om de score te verhogen.

Echter zoals al vaker dit seizoen is gebeurd bleef BAS op karakter voetballen en probeerde toch nog de volle winst mee naar Biddinghuizen te nemen. Uiteindelijk was het Bjorn Rellem die opnieuw in blessuretijd de 3-4 tegen de touwen schoot. Feest op de BAS bank en de drie punten waren binnen. Zo blijft BAS verdienstelijk met 22 punten uit 9 wedstrijden op de derde plek in de competitie staan. Volgende week komt de koploper VIOS uit Vaassen op bezoek in Biddinghuizen. Als BAS ook deze wedstrijd wint dat gaat het in de stand over VIOS heen. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Nabil Essaddouqi

Gerben Schalen

Jay Hoft

Bjorn Rellum

TEUGE SP 1 - BAS 1: 3 - 4 (1 - 3)

5' doelpunt 1 - 0
14' doelpunt 1 - 1  Gerben Schalen (Stefan Tolhoek)
16' doelpunt 1 - 2  Jay Hoft (Nabil Essaddouqi)
29' doelpunt 1 - 3  Nabil Essaddouqi (-)

44' doelpunt 2 - 3
80' doelpunt 3 - 3
90' doelpunt 3 - 4  Bjorn Rellum (-)