Harde 't 1 2 - 1 (2 - 1) BAS 1
21-11-2009, 14:30 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

BAS komt te kort tegen 't Harde

Zaterdag stond de uitwedstrijd 't Harde – BAS op het wedstrijdprogramma. De nummer 3 tegen de nummer 4 van de competitie. Na het grote verlies vorige week tegen VIOS was deze wedstrijd een uitstekend moment voor BAS om het blazoen weer in positieve zin op te poetsen.

Trainer Marcel Boelens kon vrijwel over een complete selectie beschikken. Alleen Theo Scholten is nog steeds herstellende van een schouderbreuk. Het herstel voorloopt voorspoedig en zoals het zich nu laat aanzien is hij na de winterstop weer beschikbaar. BAS startte centraal in de voorhoede met Danny Maassen. Naast hem op links en rechts stonden Nabil Essaddouqi en Rodney Baidjoe. Verder zaten er weinig verrassingen in de opstelling.

Het was 't Harde dat deze middag het beste uit de startblokken kwam. Al in de 2e minuut van de wedstrijd kreeg de BAS verdediging 2 hoekschoppen te verwerken waar twee grote mogelijkheden uit ontstonden waardoor 't Harde de score kon openen. Na 10 minuten kreeg BAS de wedstrijd meer in de hand en ging het spel gelijk op. In de 12e minuut opende BAS zelf de score. Met een aanval over rechts werd de bal in de 16 meter voor het 't Harde doel ingebracht. Jeroen Boshuizen kaatste de bal slim terug op Danny Maassen die verwoestend uithaalde en zo de 0-1 op het scorebord zette. Natuurlijk een heerlijke opsteker voor het elftal van BAS.

Na dit doelpunt ging 't Harde gaande de wedstrijd steeds meer de druk op het doel van Martijn Dekker opvoeren. Uiteindelijk leverde dat in de 20e minuut toch de gelijkmaker op. Een opgezette aanval van 't Harde werd in de 16 meter van BAS door de aanval van het 't Harde knap uitgespeeld waardoor de nummer 9, van de Schootenbrugge, de 1-1 in de touwen joeg. Na dit doelpunt was BAS de vat op de wedstrijd kwijt. De aanvallers van BAS werden vanuit het middenveld onvoldoende bereikt en veel slordige passes leiden teveel tot balverlies waardoor het 't Harde met snelle counters het doel van BAS kon bestoken.

In de 25e minuut van de wedstrijd zette 't Harde opnieuw een snelle aanval in over links. De bal werd door de linksbuiten van het t’Harde binnen de 16 meter ingebracht. De BAS verdediging ruimde de bal onvoldoende op zodat deze voor de voeten van de nummer 6 van het t’Harde, Willian Vos kwam. Deze schoot zonder na te denken met een schitterend schot de 2-1 tegen de touwen. Na dit doelpunt bleef het t’Harde met snel en goed combinatiespel druk zetten op het BAS doel. Echter gedurende de eerste helft werd er niet meer gescoord en was de ruststand uiteindelijk 2-1.

Na de pauze had trainer Marcel Boelens Martijn Steenbeek aan de kant gehouden en werd Mark Schaap ingebracht. Mark ging op het middenveld spelen op de plaats van Jeroen Boshuizen die op zijn beurt rechtsachter ging spelen. BAS had in de tweede helft de wedstrijd redelijk goed in de hand maar speelde niet goed genoeg om het de verdediging van ’t Harde moeilijk te maken. Over en weer ontstonden er wel kansen voor de beide doelen maar het niveau van de wedstrijd zakte gaande de tweede helft naar een laag niveau weg. Ook het ’t Harde kon het niveau van voor de pauze niet meer oppakken.

Halverwege de tweede helft werden de aanvallers Jay Hoft en Bjorn Rellum nog ingebracht maar ook deze wissels konden de wedstrijd niet openbreken. Toch was het BAS die in de slotminuut van de wedstrijd uiteindelijk de beste kans kreeg om de gelijkmaker te maken. Vanaf rechts werd de bal laag voor het doel van ’t Harde ingeschoten waardoor spits Jay Hoft de gelijkmaker op zijn schoen had. Echter ook Jay had het vizier deze middag niet helemaal op scherp staan zodat hij miste en de eindstand 2-1 bleef. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Schaik uit Zwolle was de teleurstelling groot bij spelers en aanhang van BAS dat er opnieuw was verloren.

Toch moeten we snel over deze teleurstelling heen zien te komen. We zitten nu precies op de helft van de competitie en als promovendus hebben we in de eerste helft van de competitie 22 punten uit 11 wedstrijden weten te behalen. Bovendien staan we nog steeds op de 3e plaats in de competitie. Als bij de start van dit seizoen gezegd zou zijn dat we halverwege dit seizoen er zo voor zouden staan dan had niemand dat durven te geloven. Volgende week is er een beker- en inhaalprogramma. Omdat BAS is uitgebekerd heeft ons 1e elftal vrij gekregen. Over 2 weken begint de tweede helft van het seizoen en moet BAS uit tegen Vierhouten de draad weer oppakken.

Ruthger Steenbeek

Danny Maassen

HARDE 'T 1 - BAS 1: 2 - 1 (2 - 1)

12' doelpunt 0 - 1  Danny Maassen (Jeroen Boshuizen)