Competitiewedstrijd
12-12-2009, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Strafschop beslist wedstrijd BAS - DSV

Na twee weken geen competitievoetbal te hebben gespeeld moest BAS afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen DSV spelen. Op papier een zware wedstrijd voor BAS maar niet onmogelijk om een goede uitslag neer te zetten.

Aanvankelijk leek het erop dat het BAS goed had gedaan om even 2 weken geen competitie voetbal te hebben gespeeld. Zo kon aanvankelijk met een uitgeruste en frisse selectie de confrontatie met DSV worden aangegaan. Echter deze week kreeg de selectie van Marcel Boelen onverwachts te maken met nog al wat blessures. Bekent is dat Theo Scholten nog herstellende is van een schouderbreuk, afgelopen week bleek ook dat Jay Hoft, Gerben Schalen, Corne op t’Hof en Martijn Steenbeek door een blessure niet konden spelen. En zaterdag voor de wedstrijd in de warming up viel ook nog eens Nabiel Essaddouqi met een blessure af zodat trainer Boelens vlak voor de wedstrijd opnieuw zijn creativiteit moest gebruiken om de aanvankelijke basis opstelling aan te passen.
Mogelijk mede door de vele blessure en de improvisatie in de opstelling starten BAS de wedstrijd niet sterk. DSV liet vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien waarvoor het naar Biddinghuizen was gekomen. Namelijk drie punten pakken en zo de aansluiting met de top vier in de competitie te krijgen. Zo ontstonden er in het begin van de wedstrijd voor doelman Kees Lozekoot, die deze wedstrijd in de basis stond, een aantal hachelijke momenten. Echter mede door de goed keepende Lozekoot en het falen in de afwerking van de DSV spitsen werd er door DSV niet gescoord. Na een kwartier gespeeld te hebben pakte BAS het spel beter op. De wedstrijd had meer evenwicht en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Ook BAS kreeg meer kansen om de score te openen maar de spitsen van BAS miste nog de scherpte om de kansen om te zetten in doelpunten. Gaande de eerste helft werd steeds duidelijker dat één kans in de wedstrijd wel eens beslissend voor de wedstrijd kon zijn. Deze kans kreeg DSV in de 44 minuut van de wedstrijd. Een aanval over rechts werd volgens de scheidsrechter onreglementair afgestopt door de BAS verdediging binnen het 16 meter gebied, dus een strafschop.
Dergelijke kansen moet je spits Alfred Hoffmeier van DSV niet geven. Deze nam de strafschop en was de score deze middag geopend, 0-1 voor DSV. Met nog een minuut te spelen in de eerste helft was de 0-1 tevens de ruststand.
Beide teams begonnen met een ongewijzigde opstelling aan de tweede helft van de wedstrijd. BAS nam wel meer initiatieven om de gelijkmaker te forceren maar met de snelle en gevaarlijke spitsen van DSV was het oppassen dat de 0-2 niet op het scorebord kwam te staan. Zo bleef de wedstrijd in de tweede helft geheel in evenwicht. Echter veel kansen werden door beide elftallen niet gecreëerd. Beide teams leiden veel balverlies en zakte de wedstrijd gaande de tweede helft weg naar een laag niveau. Pas 10 minuten voor tijd ging BAS meer druk op het DSV doel zetten. Hierdoor kreeg BAS in het laatste deel van de wedstrijd meer grip op de wedstrijd maar tot veel doelkansen leiden het niet. Uiteindelijk is de strafschop de beslissing in de wedstrijd geweest en is het DSV die de drie punten mee naar Doornspijk mocht meenemen.
Natuurlijk was de teleurstelling groot in het BAS kamp. Echter terug kijkend op het verloop van de wedstrijd is er mee te leven en voor de stand in de competitie heeft deze uitslag geen grote gevolgen. BAS blijft verdienstelijk op de 4e plaats staan met 22 punten uit 12 wedstrijden. De winterstop zal worden gebruikt om alle spelers weer fit te krijgen zodat in februari, als de competitie wordt hervat, een geheel fitte selectie klaar staat om te laten zien dat BAS met deze selectie niet voor niks zo verrassend heeft gepresteerd in de eerste helft van dit seizoen.
In deze winterstop worden er nog wel enkele oefenwedstrijden gespeeld. Als de velden het toelaten zal er op 16 januari thuis een oefenwedstrijd plaatsvinden tegen VHK uit Sint Jansklooster. 23 januari wordt er in Marknesse gespeeld tegen SVM en 30 januari vindt er een polderderby plaats in Swifterbant tegen Swift. Dan wordt er tot slot op 13 februari nog geoefend in Oldebroek tegen Owios 1.

Uiteraard wordt de vaste aanhang van BAS ook bij deze wedstrijden verwacht.