Vriendschappelijke wedstrijd
20-2-2010, 14:30 uur
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Opnieuw verlies BAS in oefenwedstrijd

Afgelopen zaterdag had de KNVB opnieuw alle wedstrijden uit de competitie gehaald. Dat betekende dat er in aller ijl opnieuw een oefenwedstrijd georganiseerd moest worden om toch wedstrijdritme op te doen.

Na deze week tot twee keer toe in de Flevomanege in Dronten te hebben getraind was afgelopen zaterdag Hoevelaken de tegenstander in een oefenwedstrijd tegen BAS. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld, aangelegd door één van de Vrienden van BAS, CSC Ceelen Sport Constructies BV, kon trainer Marcel Boelens nog steeds niet beschikken over een volledig fitte selectie.

Flink gesleuteld
Gerben Schalen startte weliswaar in de basis en is weer terug maar Mart Sweep en Martijn Steenbeek zijn de eerste weken nog niet beschikbaar. Mede door de afwezigheid van een aantal vakantiegangers zoals Robbie Bartels en Jeroen Boshuizen moest er op het middenveld flink worden gesleuteld.

Gelijk op
Met een aangepast elftal aan BAS zijde begon de wedstrijd om 15.00 uur. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide elftallen creëerden kansen maar die werden tot de 20e minuut van de wedstrijd niet benut. In de 21e minuut van de wedstrijd was het Hoevelaken dat de score openbrak. Een voorzet van links werd van richting veranderd waardoor de bal makkelijk bij de vrijstaande spits van Hoevelaken kwam en deze kopte makkelijk de 1-0 in.

1-1
Tien minuten later was het echter al weer 1-1. Het was Rodney Badjoe die knap inschoot en de 1-1 was een feit en dat was tevens de ruststand.
Na in de rust Gerben Schalen en Bjorn Rellum gewisseld te hebben voor Danny Maassen en Corné op ’t Hof mocht BAS met nieuwe inspiraties proberen een overwinning af te dwingen.

Strafscop
In het eerste kwartier van de tweede helft was BAS dicht bij een doelpunt. Echter net als al een keer in de 1e helft stond de paal in de weg. Danny Maassen werd in de 16 meter goed vrijgespeeld maar schoot tegen de buitenkant van de paal waardoor de stand nog gelijk bleef. In de 65e minuut was het dan toch Hoevelaken dat wel raak schoot. En enkele minuten later kreeg Hoevelaken ook nog eens een strafschop waardoor de stand binnen 10 minuten zomaar 3-1 voor Hoevelaken was geworden.

Net geen 5-2
BAS deed snel na de 3-1 toch weer wat terug. Het was opnieuw Rodney Badjoe die met een goed schot binnen enkele minuten na de 3-1 de 3-2 op het scorebord zette.
Het was uiteindelijk Hoevelaken dat in de 75e minuut de eindstand op 4-2 bracht. Het had nog 5-2 kunnen worden omdat Hoevelaken aan het einde van de wedstrijd nog een strafschop mocht nemen. Echter deze werd zwak ingeschoten zodat doelman Martijn Dekker de strafschop kon keren.

Complete selectie
Terug kijkend was de wedstrijd niet hoogstaand en was Hoevelaken de terechte winnaar. Trainer Marcel Boelens verlangt zo langzamerhand wel weer eens naar een complete selectie. Het ziet ernaar uit dat Martijn Steenbeek nog enkele weken nodig heeft om terug te komen en dat na volgende week de vakantieperikelen weer teneinde zijn.

Vooruitblik
Komende week staat de zware uitwedstrijd tegen Unicum op het programma. Omdat deze wedstrijd op kunstgras wordt gespeeld is het zeer waarschijnlijk dat deze wedstrijd door gaat en dan zal echt duidelijk worden hoe BAS de winterstop is uitgekomen.