Competitiewedstrijd
27-2-2010, 15:00 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS laat 2 punten liggen bij Unicum in Lelystad

Eindelijk is de tweede helft van de competitie hervat. Voor BAS stond de lastige uitwedstrijd tegen Unicum uit Lelystad op het programma. Vooraf was BAS al tevreden met één punt. Echter gezien het verloop van de wedstrijd heeft BAS twee punten laten liggen.

Nog steeds kon trainer Marcel Boelens niet over een complete selectie beschikken. De twee vakantiegangers Robbie Bartels en Jeroen Boshuizen, net 4 uur terug van wintersport, sloten weliswaar aan bij de selectie maar konden uiteraard niet starten. Bas de Raat was niet beschikbaar door een lichte blessure en Martijn Steenbeek, die de trainingen inmiddels heeft hervat, is nog niet klaar voor het grote werk. Om 15.00 uur precies floot de scheidsrechter voor het beginsignaal. Al direct in de 1e minuut nam BAS het heft in eigen hand. Dit leidde al in deze 1e minuut tot een hele grote kans voor aanvaller Jay Hoft van BAS. Deze kwam alleen vrij voor de keeper van Unicum te staan maar schoot de bal over de grond recht in de handen van de keeper. Nog maar net van de schrik bekomen van deze gemiste kans was het Unicum dat in de 5e minuut van de wedstrijd wel de score opende. Na het niet goed anticiperen op een aanval van Unicum van de verdediging van BAS kon Unicum makkelijk de 1-0 op het scorebord zetten. Na dit doelpunt wat voor BAS een grote tegenvaller was ging de wedstrijd tot de 14e minuut gelijk op. In de 14e minuut kreeg Danny Maassen uit een aanval van BAS opnieuw een levensgrote kans om de gelijkmaker in te schieten. Maassen probeerde de keeper van Unicum te omspelen en bij deze actie ging de keeper in de fout. Hij haalde Maassen onreglementair onderuit waardoor de keeper van Unicum rood kreeg en BAS een strafschop van de scheidsrechter kreeg toegewezen. Deze werd feilloos door Stefan Tolhoek benut en zo stond na een kwartier spelen de 1-1 op het scorebord. Door de rode kaart aan Unicum zijde moest Unicum met 10 man verder en dat gaf perspectief voor BAS om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dat gebeurde dan ook. BAS nam het initiatief en zette de verdediging van Unicum steeds meer onder druk.
In de 34e minuut van de wedstrijd leidde dat uiteindelijk tot de 1-2 voorsprong. Uit een aanval vanaf de rechter kant kreeg spits Jay Hoft in de 16 meter de bal en tikte beheerst de bal in de linker hoek van het doel van de Unicum keeper. Deze stand was uiteindelijk ook de ruststand.
BAS kwam na de pauze de kleedkamer uit om snel de 1-3 op het scorebord te zetten en zo de wedstrijd op slot te zetten en deze gecontroleerd uit te spelen en de 3 punten mee naar Biddinghuizen te nemen. Gerben Schalen was in de kleedkamer achter gebleven en vakantieganger Robbie Bartels werd ingebracht om zo meer controle op het middenveld te krijgen.
Echter de verwachtingen aan BAS zijde bleken ongegrond. Het was Unicum dat de wedstrijd gaande de 2e helft controleerde en de grootste kansen kreeg om de 2-2 te scoren. BAS verloor helemaal de controle over de wedstrijd door erg slordig spel wat tot veel balverlies leidde in de duels. Het was dan ook regelmatig billenknijpen aan BAS zijde en het was het falen van de spitsen van Unicum waardoor BAS nog steeds kansen bleef houden om de 3 punten mee naar huis te nemen.
Gaande het einde van de wedstrijd in zicht kwam kreeg BAS het steeds moeilijker. Alleen aanvaller Rodney Baidjoe van BAS bleef nog enigszins overeind in de 2e helft maar verder speelde iedereen onder de maat. Ook met het inbrengen van Jeroen Boshuizen voor Nabiel Essaddouqi en het inbrengen van Corne op 't Hof voor Bjorn Rellum kon trainer Marcel Boelens de wedstrijd niet keren. Uiteindelijk gebeurde dan toch wat velen hebben zien aankomen. In de laatste 5 minuten kwam Unicum toch op gelijke hoogte. Uit de zoveelste aanval van Unicum kreeg de vrijstaande spits van Unicum de bal en schoot deze verdiend hard tegen de touwen en was de eindstand 2-2 een feit. Danny Maassen kreeg in de 87e minuut van de wedstrijd voor praten zijn 5e gele kaart van dit seizoen en dat was dan ook het laatste wat er in de wedstrijd gebeurde.
Uiteindelijk kon BAS niet tevreden zijn met dit gelijke spel. Zou BAS voor de wedstrijd nog tevreden zijn geweest met één punt, gezien het wedstrijdverloop heeft BAS te weinig uit deze wedstrijd gehaald. Dit is voor het elftal wel een stimulans om de komende week weer eens op een groot normaal veld te kunnen trainen. Na een winter met trainingen in de sportschool, paardenbak en hockeyveld verlangt iedere speler van BAS weer naar het grote trainingsveld met het groene gras.
Omdat concurrenten als Zeewolde en EFC, dat verrassend van VIOS heeft gewonnen, wel de volledige 3 punten hebben gepakt komt de 4e plaats op de ranglijst verder onder druk te staan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen lantarendrager Twello op het programma. Het moet toch mogelijk zijn dat de drie punten dan toch in Biddinghuizen blijven.

Webredactie BAS Voetbal / Ruthger Steenbeek

Jay Hoft

Stefan Tolhoek

UNICUM 1 - BAS 1: 2 - 2 (1 - 2)

4' doelpunt 1 - 0
21' doelpunt 1 - 1  Stefan Tolhoek (-)
32' doelpunt 1 - 2  Jay Hoft (Rolf de Jong)