6-3-2010, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Matige wedstrijd, wel drie punten

Zaterdag jl. heeft BAS de eerste thuiswedstrijd na de winterstop voor de competitie tegen hekkensluiter Twello gespeeld. Onder zonnige maar koude omstandigheden en op een slecht veld bleven de 3 punten in Biddinghuizen.

Deze wedstrijd kon trainer Marcel Boelens niet beschikken over de aanvallers Danny Maassen en Jay Hoft. Jay Hoft heeft deze week niet kunnen trainen door een lichte hielblessure en Danny Maassen had vorige week tegen Unicum zijn 5e gele kaart gekregen en moest deze week opnieuw een wedstrijdje brommen op de bank. Ook verdediger Martijn Steenbeek is nog steeds niet beschikbaar. Doordat er twee aanvallende spelers niet beschikbaar waren, mocht Ronald Hulsker van uit het 2e elftal plaats nemen op de bank naast Rolf de Jong, Corné op 't Hof en Kees Lozekoot.
Voor de wedstrijd was de doelstelling driepunten in Biddinghuizen houden om zo de concurrentie op achterstand te houden. Om 14.30 uur floot scheidsrechter Haarnack uit Lelystad voor het beginsignaal. BAS nam vanaf het begin direct het initiatief wat in het eerste kwartier al leidde tot enkele doelkansen. In de 15e minuut van de wedstrijd werd vanuit het middenveld een aanval opgezet. Uit een steekpass kreeg Bjorn Rellum de bal. Deze ging op bekende wijze op avontuur in het strafschopgebied en werd daar volgens de scheidsrechter onreglementair afgestopt door een verdediger van Twello. BAS mocht een strafschop nemen. Stefan Tolhoek meldde zich om de strafschop te nemen maar verzuimde deze te verzilveren zodat opnieuw een grote kans was gemist om de score te openen. Na de gemiste strafschop moest BAS zich even herpakken en proberen opnieuw Twello onder druk te zetten. Na een paar kleine kansen voor Twello was het dan toch in de 28e minuut van de wedstrijd raak. Bjorn Rellum was nog maar net door trainer Marcel Boellens vanuit de punt van de aanval gedelegeerd naar rechts in de aanval waardoor hij meer ruimte kreeg. Opnieuw met een schitterende steekpass uit het middenveld kreeg Bjorn de bal in de voeten en schoot de 1-0 in de touwen. Iedereen dacht na dit moment dat BAS nu wel zou doordrukken om zo nog de 2-0 voor de rust op het scorebord te zetten. Echter dit gebeurde niet zodat de wedstrijd met een 1-0 stand de rust in ging.
In de tweede helft is Robbie Bartels achter gebleven in de kleedkamer en is Ronald Hulsker voor hem ingevallen. Rodney Baidjoe is in de 2e helft door het invallen van Ronald achter de twee spitsen gaan spelen. Opnieuw probeerde BAS de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Echter Twello kwam toch regelmatig gevaarlijk voor het doel van Martijn Dekker. Tot de 59e minuut van de wedstrijd ging het dan ook gelijk op en had Twello zelf de beste kansen gehad om de 1-1 op het scorebord te zetten. Echter in de 59e minuut ging het dan toch goed voor BAS. Een mooie pass van Ronald Hulsker op Rodney Baidjoe waardoor deze met de bal door de defensie van Twello kon lopen en de 2-0 tegen de touwen schoot. Twello was door dit doelpunt toch even van slag. Direct na de 2-0 kwam BAS weer in de 16 meter van Twello. Dit keer was het Ronald Hulsker die door de defensie heen brak. Echter ook deze keer werd hij onregelmatig afgestopt zodat BAS voor de 2e keer deze wedstrijd een strafschop kreeg toegewezen. Opnieuw nam Stefan Tolhoek de strafschop en deze keer faalde hij niet en was de 3-0 in de 60 minuut van de wedstrijd een feit. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en dacht BAS de wedstrijd gecontroleerd uit te kunnen spelen. Theo Scholten werd in de 67e minuut gewisseld voor Rolf de Jong.
Toch was het Twello dat in de 73e minuut de 3-1 op het scorebord zette. Met een diepte pass van Tom Nijdeken kwam de bal bij Michiel Mikkers en deze schoot knap de 3-1 in de touwen. Na dit doelpunt ging de wedstrijd gelijk op. Echter alle spelers hadden blijkbaar last van het koude weer en het slechte veld omdat de wedstrijd ver wegzakte naar een bedenkelijk niveau. In de 83e minuut werd Jeroen Boshuizen nog gewisseld en kwam Corné op 't Hof voor hem in het veld. Echter ook deze wissel kon het wedstrijdniveau niet meer verbeteren. De goedleidende scheidsrechter Haarnack floot dan ook na 90 minuten snel af en zo bleven de 3 punten in Biddinghuizen.

Volgende week staat er een inhaalweekend op het programma. Ondanks dat BAS nog twee wedstrijden moet inhalen hoeven onze jongens niet te spelen. Daarom is er een oefenduel, thuis tegen WZC uit Wapenveld, ingelast. Deze wedstrijd begint om 14.30uur. Ook nu bent u als vaste BAS supporter weer harte welkom.

Ruthger Steenbeek

Stefan Tolhoek

Rodney Baidjoe

Bjorn Rellum

BAS 1 - TWELLO SV 1: 3 - 1 (1 - 0)

28' doelpunt 1 - 0  Bjorn Rellum (Theo Scholten)

59' doelpunt 2 - 0  Rodney Baidjoe (Ronald Hulsker)
61' doelpunt 3 - 0  Stefan Tolhoek (-)