Competitiewedstrijd
27-3-2010, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Eindstand: 9-11 in spelers en 1-1 in doelpunten

Zaterdag j.l. heeft BAS met 1-1 gelijk gespeeld tegen EFC uit Ermelo. Opnieuw een bewogen pot voetbal waarin weer van alles gebeurde en blijkt dat het BAS in deze fase van de competitie niet erg mee zit.

Opnieuw moest Trainer Marcel Boelens vooraf aan de wedstrijd puzzelen om tactisch een goede opstelling neer te zetten. Jay Hoft en Bas de Raat zijn nog geblesseerd maar komen spoedig weer terug, Jeroen Boshuizen is door de rode kaart tegen ESC voor vier wedstrijden geschorst en Corné op 't Hof moest vanmiddag door familieverplichtingen verstek laten gaan. Op de reservebank zaten deze middag dan ook veel spelers vanuit het 2e elftal. Naast Rolf de Jong namen op de bank plaats Marco Westerhof, Tim Breg, Gaby Maduro en Jeroen Tolhoek.

Beide ploegen moesten vandaag voor de winst gaan om in de race te blijven voor de 4e plaats van de competitie. Direct na het beginsignaal van de wedstrijd zocht BAS de aanval. Echter de eerste aanval van BAS werd efficiënt door EFC afgeslagen waarna een diepte pass uit het middenveld kwam op aanvaller Bert van Minnen die op snelheid de BAS verdediging te glad af was en met een hard diagonaal schot al in de 1e minuut van de wedstrijd de 0-1 op het scorebord zette. De wedstrijd was één minuut oud en BAS liep gelijk achter de feiten aan. Toch pakte het elftal van BAS de wedstrijd goed op. In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen de aanvallers van BAS drie redelijk grote kansen om de stand snel weer recht te trekken. Zo ging de wedstrijd gelijk op en neer waarbij BAS zeker niet de mindere was. Echter wat voor de winterstop net mee zat zit kennelijk na de winterstop net tegen. Duels worden op beslissende momenten net niet gewonnen en passes komen vaak net niet aan of worden net te laat afgegeven. Natuurlijk speelt de slechte toestand van het hoofdveld ook een rol in de onzuiverheid van het spel van BAS. Echter dit geldt ook voor de tegenstander en mag dan ook geen excuus zijn dat het nu even niet mee zit. In de 35e minuut van de wedstrijd moest doelpunten maker Bert van Minnen met een blessure worden gewisseld en kwam invaller Obaigbe in het veld. Uiteindelijk had BAS de hele 1e helft de wedstrijd onder controle en had de betere kansen gehad om een doelpunt te maken.

In de rust heeft trainer Marcel Boelens dan ook aan de ploeg om meer beleving gevraagd waardoor net niet omgedraaid kan worden naar net wel. Aanvankelijk verliep het eerste kwartier van de 2e helft het zelfde als de eerste helft. BAS had de wedstrijd wel onder controle maar was niet bij machte om gevaarlijk voor het doel van EFC te komen. In de 55 minuut van de wedstrijd kreeg Gerben Schalen een gele kaart na een harde verdedigende actie. Echter dat deed hij volgens de scheidsrechter in de 61 minuut opnieuw waardoor Gerben zijn 2e gele kaart in de wedstrijd kreeg en daardoor met rood kon vertrekken. Net als vorige week in Elburg moest BAS met een minderheid een achterstand rechttrekken. Tot overmaat van ramp moest Robbie Bartels in de 63e minuut van de wedstrijd aan de noodrem trekken omdat hij een doorgebroken speler van EFC onreglementair afstopte, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan rood aan Bartels te geven. BAS ging op herhaling door net als in Elburg opnieuw met 9 man tegen 11 tegenstanders de wedstrijd uit te spelen. Op de BAS bank werd dan ook met gemende gevoelens naar elkaar gekeken en iedereen dacht dat het toch niet voor een tweede keer mogelijk zal zijn dat BAS het de tegenstander met 9 man moeilijk kon maken.
In de 69e minuut werden Theo Scholten en Nabiel Essaddouqi gewisseld en kwamen Marco Westerhof en Rolf de Jong in het veld. Kennelijk moet er in de wedstrijd eerst wat gebeuren waardoor BAS kansloos lijkt, om dan toch weer te gaan vechten als leeuwen voor een punt. Ook nu haalden de 9 overgebleven spelers alles uit de kast en vochten als leeuwen. BAS had dan ook met 9 man het betere spel van de wedstrijd maar had ook een paar keer erg veel geluk dat de spitsen van EFC het vizier niet op scherp hadden. In de 75 minuut van de wedstrijd voerde trainer Marcdel Boelens opnieuw een tactische wissel door. De moegestreden Fatos Asemi werd gewisseld voor de technisch bewegelijke speler Gaby Maduro die met zijn techniek de spitsen van BAS in kansrijke positie moest brengen. Deze wissel pakte heel goed uit. De bal werd in de 87e minuut op het middenveld veroverd en werd van rechts op Rodney Baidjoe geplaatst. Deze twijfelde niet en met een schitterende trap scoorde hij in de 87e minuut de 1-1. Wat niemand meer had verwacht is dan toch weer gebeurd. Uit een kansloze positie is BAS door vechten en niet opgeven opnieuw, net als in Elburg, toch weer terug in de wedstrijd gekomen. Uiteindelijk was de 1-1 dan ook de eindstand en was het BAS dat de morele winnaar was. Echter de realiteit leert dat zowel BAS als EFC niet zoveel aan dit gelijke spel heeft. DSV uit Doornspijk heeft deze middag van VIOS Vaassen gewonnen en heeft nu de 4e plek van BAS overgenomen.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd uit tegen Vierhouten op het programma. Vierhouten heeft zaterdag van Zeewolde gewonnen. Het wordt dus komende zaterdag weer oppassen voor BAS. Eén ding weet trainer Boelens nu al wel zeker. Hij start volgende week met 9 basisspelers omdat nu al twee weken achter elkaar blijkt dat de vechtlust begint te komen als BAS met 9 spelers moet spelen.
Overigens kan het elftal heel goed een 12e man gebruiken dus komt allen naar Vierhouten.

Webredactie BAS Voetbal, Ruthger Steenbeek

Rodney Baidjoe

BAS 1 - EFC '58 1: 1 - 1 (0 - 1)

2' doelpunt 0 - 1

87' doelpunt 1 - 1  Rodney Baidjoe (Danny Maassen)